Dâmboviţa: Serviciul Public Judeţean de Apă şi Canal va fi „lichidat”. Va rămâne un singur operator de apă

Dâmboviţa: Serviciul Public Judeţean de Apă şi Canal va fi „lichidat”. Va rămâne un singur operator de apă

Serviciul Public Judeţean de Apă şi Canal va fi “lichidat”

Preşedintele Consiliului Judeţean Dâmboviţa, Adrian Ţuţuianu, a anunţat, luni, în cadrul întâlnirii membrilor ADI Apă, că în judeţ va exista un singur operator de apă şi canal. Acesta a spus că Serviciul Public Judeţean de Apă şi Canal va fi “lichidat”, pentru că acordul de asociere cu Uniunea Europeană prevede ca în fiecare judeţ să existe un singur operator.

 
"Să transformi un Serviciu Public în societate comercială este o muncă inutilă şi atunci cea mai simplă soluţie este lichidarea Serviciului, prin predarea a tot ce are şi toate bunurile, care vor fi aduse cu titlu de de aport la capitalul social al Companiei  de Apă. Vom rămâne cu un singur operator în sensul în care sunt prevederile acordului de asociere cu Uniunea Europeană. Compania are nevoie de cofinanţare pentru proiecte şi banii ăştia pot fi o sursă de cofinanţare câteva zeci de miliarde, în condiţiile în care situaţia  financiară a Companiei nu este tocmai roză. Ni se cere prin acordul încheiat cu comisia europeană să consolidm Companiile de Apă existente sub aspect financiar", a declarat Ţuţuianu.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: