Creşte numărul jucătorilor de Balena Albastră din Dâmboviţa: Poliţia are în evidenţă 6 elevi, iar cel mai mic are 9 ani

Creşte numărul jucătorilor de Balena Albastră din Dâmboviţa: Poliţia are în evidenţă 6 elevi, iar cel mai mic are 9 ani

Elevii învaţă la şcoli din Moreni (doi la număr: 13, respectiv 14 ani), Dragodana (17 ani), Targoviste (9 ani), Glodeni (9 ani) şi Maneşti (13 ani)

Numărul elevilor care au jucat „Balena Albastră“, o invenţie periculoasă în urma căreia mai mulţi tineri şi-ar fi luat viaţa, este în creştere. În Dâmboviţa sunt descoperiţi de la o zi la alta noi tineri care se află în diferite stadii ale jocului. Ei au fost luaţi în evidenţă de poliţişti.


"Până în prezent au fost identificaţi 6 copii care ar fi accesat acel joc virtual. Există informaţii că unii dintre ei ar fi parcurs mai multe etape ale joului. Elevii au fost consiliaţi de poliţişti şi psihologul şcolii. Au fost luate măsuri pentru supravegherea comportamentului acestora", a declarat pentru "Adevărul", purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Dâmboviţa, Alexandra Niculae.
 
Elevii învaţă la şcoli din Moreni (doi la număr: 13, respectiv 14 ani), Dragodana (17 ani), Targoviste (9 ani), Glodeni (9 ani) şi Maneşti (13 ani). Cu toţii au fost luaţi în evidenţă de poliţişti.
 
Pentru a reduce din efectele acestui joc virtual, poliţiştii au demarat o campanie de consiliere în şcoli şi le recomandă părinţilor să monitorizeze cu atenţie activitatea pe internet a celor mici.
 
"În toate unităţile de învăţământ derulăm activităţi preventive de informare a elevilor şi profesorilor cu privire la riscurile existente în mediul virtual. Le recomandăm atât părinţilor cât şi profesorilor să manifeste atenţie sportivă la modificările de comportament ale copiilor şi să apeleze la autoritţi atunci când este nevoie", a mai spus Alexandra Niculae.
 
Balena
albastră şi balena aievea lovesc în România în acelaşi timp: copiii se tem că cineva vrea să le intre în creier
 
De asemenea, alte cazuri ies la iveală în judeţ, de data asta însă cu semnul întrebării, cum este cel al unui elev de 8 ani, de la Gura Ocniţei, a cărui învăţătoare a chemat Poliţia la şcoală după ce l-a văzut pe cel mic tăiat pe mână şi cu o balenă desenată pe piele. „Am primit marţi o circulară de la Inspectorat să fim atenţi şi să dicutăm cu părinţii despre jocurile acestea periculoase. Atunci copiii mi-au spus deja că unul dintre ei are desenat pe mânuţă o balenă şi era şi scrijelit cu lama pe braţul stâng. L-am verificat, avea o balenă desenată pe mâna stângă şi era tăiat cu lama, dar nu foarte rău. Am stat de vorbă cu el şi mi-a spus că un elev de la clasa a treia i-a desenat balena pe mână“, explică Ioana Nicolae, învăţătoare.

Ce este mai grav, spune învăţătoarea, este că mama celui mic refuză să se intereseze de soarta sa. „Am încercat să chem părinţii la şcoală. Am înţeles că tatăl este plecat în străinătate, iar mama nu a dorit să vină la şcoală.  Refuză să ia legătura cu mine, să vorbim despre copil. Îmi transmite că are treabă şi că nu poate veni la şcoală“, adaugă Ioana Nicolae.

Directorul unităţii a chemat imediat Poliţia şi psihologul şcolii pentru a se ocupa de copil. „Am dat notă de serviciu către toate cadrele didactice, învăţătorii şi diriginţii de la clasă, să ia legătura cu părinţii. Am luat legătura cu preotul din sat, care a discutat cu părinţii şi cu cei de la Poliţie. Copiilor le este interzis prin regulamentul şcolar să vină cu telefoane la şcoală şi chiar îi controlăm dimineaţa. Avem o problemă cu părinţii, care ne cer nouă să îi mai lăsăm pentru a avea posibilitatea să îi verifice. Le-am spus că în incinta şcolii nu este voie“, arată Dragoş Stanciu, directorul Şcolii Gimnaziale Gura Ocniţei.

Isterie în rândul elevilor

Unii copii care au auzit despre Balena Albastră sunt speriaţi de faptul cineva le-ar putea intra în minte şi i-ar face să îşi ia viaţa. „Eu i-am liniştit şi le-am spus că nu le intră nimeni în minte. Oricum e grav ce se întâmplă, pentru că acasă ei au tablete, au calculator şi se descurcă foarte bine cu ele“, explică învăţătoarea Ioana Nicolae. Şi în Târgovişte cadrele didactice au fost puse în gardă. În fiecare dimineaţă, elevii de la Şcoala Nr. 8 din Târgovişte sunt controlaţi de învăţători şi profesori de eventuale desene sau tăieturi pe corp. De altfel, multe şcoli din judeţ au început să aplice, ca măsură de siguranţă pentru elevi, verificarea matinală de desene şi inscripţii pe corp.

 

PE ACEEAŞI TEMĂ:

 
 
 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările