Combinaţia perfectă la sucuri naturale: mere cu gutui sau mere cu pere, fără adaos de conservanţi sau arome

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Suc de mere cu sfeclă roşie. FOTO: merero.ro
Suc de mere cu sfeclă roşie. FOTO: merero.ro

Într-un an cu producţie record de mere, sucul este şi el la mare căutare. Producători de mere din Voineşti, Dâmboviţa, patria Frumusului de Voineşti, au înţeles că valorificarea merelor în acest fel le poate aduce venituri considerabile.

Românii văd pe multe etichete titulatura de “suc natural”, dar în realitate recipientul este plin de coloranţi şi aditivi. Nu aşa se întâmplă la Voineşti, unde “Frumosul de Voineşti” se transformă într-o licoare sănătoasă şi gustoasă - spun producătorii. 

Merele industriale, dar şi cele destinate consumului sunt transformate în suc natural, astfel că acestea nu mai ajung să fie făcute ţuică sau aruncate. 

Voineştenii au început de câţiva ani să producă suc de mere după ce au constatat că merele lor se vând din ce în ce mai greu şi la preţuri derizorii. 

Un litru de suc de mere costă de câteva ori mai mult decât un kilogram de mere. Practic, un kilogram de mere abia se vinde cu 1 leu/kg, dar sucul de mere ajunge şi la 6 lei litrul. 

Suc de mere în combinaţie cu alte fructe sau legume

De ceva timp, pomicultorii din Voineşti au început să combine mere cu alte fructe sau legume atunci când fac sucul. Vorbim de pere, scorţişoară, vişine sau sfeclă.

„Noi vindem suc 100% natural făcut la propria fabrică şi folosind mere din propria livadă. Clienţii pot veni personal să vedă cum se realizează producţia de sucuri 100% naturale. Avem şi suc din mere +pere, mere+gutui, mere+cătină mere+sfeclă roşie, mere+strugure sau mere+lămâie”, arată Răzvan, pomicultor. 

suc de mere

FOTO: merero.ro 

„Crăiţa Merelor” din Voineşti spune că obţine sucul de mere din fructe proaspete, atent selecţionate, fără adaos de apă, zahăr sau conservanţi. 

„Merele sunt presate la rece pentru păstra toate vitaminele şi minerale prezente în fructe. Mărul conţine vitamine precum vitamina A, B1, B2, C şi minerale că magneziu, fosfor, fier şi potasiu. Nu conţine grăsimi, colesterol sau sodiu motiv pentru care este recomandat în dietele de detoxifiere şi nu întâmplător este primul fruct cu care se hrănesc bebeluşii atunci când mamele încep procesul de diversificare”

suc de mere

FOTO: Crăiţa Merelor/ Facebook

Vă recomandăm să mai citiţi: 

Tone de mere zac putrede în beciurile pomicultorilor de pe Valea Dâmboviţei: „Au ajuns suc sau alcool“

FOTO An excelent pentru Frumosul de Voineşti. „Merele noastre se caută pe piaţă. Avem de muncă şi avem calitate“

Târgovişte



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite