ANL construieşte 67 de locuinţe pentru tineri în Dâmboviţa

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Terenurile pe care se construiesc locuinţele în regim de închiriere şi utilităţile sunt asigurate de către primării
Terenurile pe care se construiesc locuinţele în regim de închiriere şi utilităţile sunt asigurate de către primării

Agenţia Naţională pentru Locuinţe (ANL) are în construcţie peste 1.000 de locuinţe pentru tineri, la nivelul întregii ţări. În judeţul Dâmboviţa vor fi construite 67 de locuinţe de acest fel.

ANL a finalizat un număr de 32.418 apartamente pentru tineri şi mai are în execuţie 1.283 la nivel naţional. Judeţele fruntaşe în care se construiesc sunt Bistriţa - cu 138 de locuinţe, Vâlcea - cu 134 de locuinţe şi Satu Mare cu 132. Harta cu proiectele ANL în execuţie este completată de Braşov (118 locuinţe), Teleorman (89 locuinţe), Sibiu (88), Tulcea (84), Dâmboviţa (67), Vaslui (60), Mehedinţi (60), municipiul Bucureşti (48), Neamţ (32), Brăila (31), Constanţa (24) şi Botoşani (19), potrivit datelor afişate pe site-ul agenţiei.

    

Programul pentru construcţii locuinţe pentru tineri destinate închirierii se adresează tinerilor cu vârste cuprinse între 18 şi 35 de ani, care nu îşi permit să cumpere sau să închirieze o casă sau un apartament pe piaţa liberă. Locuinţele ANL construite sunt predate primăriilor pentru procesul de repartizare. Tinerii care au împlinit 35 de ani pot primi repartiţii în cel mult 36 de luni de la împlinirea acestei vârste.

Terenurile pe care se construiesc locuinţele în regim de închiriere şi utilităţile sunt asigurate de către primării.

Lucrările la mai multe blocuri ANL din Târgovişte şi Aninoasa vor fi reluate, după ce constructorii iniţiali au dat faliment, a anunţat preşedintele Consiliului Judeţean Dâmboviţa, Adrian Ţuţuianu.

De asemenea, şi la Titu sunt în execuţie 56 de apartamente ANL. ''Am fost săptămâna trecută la Agenţia Naţională de Locuinţe (ANL). Într-o lună se va finaliza blocul de locuinţe cu 11 apartamente de la Aninoasa. Am luat măsurile necesare şi ritmul lucrărilor la Titu s-a îmbunătăţit şi sperăm ca până la sfârşitul anului să recuperăm toate întârzierile şi anul viitor să finalizăm cele 56 de unităţi locative'', a precizat Ţuţuianu. 

Acesta a mai spus că la Târgovişte, în cartierul Sagricom, se va relua construcţia apartamentelor ANL, jumătate dintre acestea urmând să fie finalizate chiar în acest an. În cartierul Sagricom s-a început acum mai bine de opt ani construcţia mai multor blocuri ANL. Unele au fost construite, altele au rămas în diferite stadii de execuţie, după falimentul firmelor care executau construcţia. Este vorba, în total, de 146 de apartamente rămase nefinalizate. 

''Pentru municipiul Târgovişte vă comunic că pe data de 3 iunie s-a semnat un contract de expertiză cu SC Bomaca, care a realizat proiectarea la blocurile de la Sagricom, aflate în diverse stadii de execuţie. Expertiza are ca obiectiv să stabilească ce s-a executat şi care mai sunt lucrările de executat pentru 146 de unităţi locative. Estimăm că vom aduce în Dâmboviţa, până la sfârşitul anului, pentru aceste lucrări 13-14 milioane de lei şi că vom finaliza cel puţin jumătate din aceste unităţi locative. Licitaţia publică va avea loc, pentru restul de executat la cele 146 de unităţi locative, în maxim două luni, prin mecanismul cererii de ofertă, care este cel stabilit de legiuitor prin raportare la valoarea investiţiei'', a mai spus preşedintele CJ Dâmboviţa, Adrian Ţuţuianu. 

Acesta a adăugat că există soluţie de finanţare şi pentru locuinţele ANL de la Pucioasa. ''Este vorba despre 24 de apartamente pe strada Stadionului, în Pucioasa. Aici se va licita pentru proiectare, pentru că firma care a proiectat acest complex nu mai fiinţează. O să am o discuţie cu domnul primar de la Pucioasa, am înţeles că este un proces cu ANL, cu consecinţa blocării proiectului'', a precizat preşedintele CJ Dâmboviţa, Adrian Ţuţuianu.  

image

 

Depunere dosar pentru ANL. Ce acte sunt necesare, care sunt criteriile de selecţie şi ce punctaje se acordă

Depunere dosar pentru ANL. Acte necesare pentru obţinerea unei locuinţe

** Cerere tip Registratură Primărie;
** Adeverinţă de salarizare (soţ, soţie) cu venitul net 12 luni (persoanele care nu au nici un venit vor prezenţa o declaraţie prin Notariat);
** Certificat fiscal (soţ, soţie) din care să rezulte că nu deţineţi locuinţă proprietate (se obţine de la Primărie);
** Copii xerox buletine, cărţi de identitate (pentru toate persoanele), certificat de căsătorie (pentru toate familiile), certificat(e) de  naştere copii, care locuiesc la adresa declarată;
** Contractul de vânzare-cumpărare din care să rezulte suprafaţa locuibilă (unde locuiţi cu mutaţie definitivă sau reşedinţa de flotant);
** Persoanele care locuiesc cu chirie vor prezenţa contractul de închiriere înregistrat la organele fiscale, iar în contract se va specifica chiria, în condiţiile pieţii;
 ** Pentru persoanele cu care conveţuiesc la aceeaşi adresă cu acelaşi domiciliu se va prezenţa copie xerox după buletinele identitate - persoanele majore, pentru minori - copie xerox după certificat(e) de naştere;
** Certificat medical cu gradul de invaliditate (după caz);
 ** Declaraţie Notariat (soţ, soţie) din care să rezulte că nu deţine şi nu a deţinut nici o locuită pe care a înstrăinat-o după 1 ianuarie1990;
** Acte de studii;
** Adeverinţă de la asociaţia de proprietari cu numărul de persoane care plătesc întreţinerea;
** Copie după Cartea de Muncă (soţ, soţie), adusă la zi.

Depunere dosar pentru ANL. Criteriile după care se stabileşte ordinea priorităţilor

A. Criterii restrictive:

1. Titularul cererii de locuinţă, care poate deveni beneficiar al unei repartiţii de locuinţă pentru tineri, destinată închirierii, şi titular al contractului de închiriere, trebuie să fie major, în vârstă de până la 35 de ani la data repartizării locuinţei.
Cererea de locuinţă se efectuează numai individual şi în nume propriu. Acte doveditoare: copie autentificată de pe actul de naştere şi/sau de pe actul de identitate.

2. Titularul cererii de locuinţă şi membrii familiei acestuia - soţ/soţie, copii şi/sau alte persoane aflate în întreţinerea acestuia - trebuie să nu deţină şi să nu fi deţinut o altă locuinţă în proprietate şi/sau să nu fie beneficiarul unei alte locuinţe pentru tineri, destinată închirierii.
Acte doveditoare: declaraţii autentificate ale titularului cererii şi, după caz, ale soţiei/soţului şi ale celorlalţi membri majori din familia acestuia.
NOTĂ: Restricţia nu are în vedere locuinţe înstrăinate în urmă unei acţiuni de partaj sau locuinţe trecute în proprietatea statului în mod abuziv şi care nu au fost retrocedate în natură.

3. Repartizarea locuinţelor se face în limita fondului disponibil, luându-se în considerare atât locuinţele libere din fondul existent, cât şi locuinţele ce urmează a fi finalizate în cadrul unor obiective de investiţii aprobate şi  cuprinse în programul de construcţii de locuinţe pentru tineri, destinate închirierii.

4. Titularul cererii de locuinţă trebuie să îşi desfăşoare activitatea în municipiul în care se solicită locuinţa. Acte doveditoare: adeverinţă de la locul de muncă însoţită de o copie de pe cartea de muncă completată la zi.

Târgovişte



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite