Studenţii indieni care s-au refugiat la Milişăuţi au ridicat drapelul României şi au cântat „Deşteaptă-te, române!”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO: capturi video
FOTO: capturi video

Momente emoţionanţe în sala de sport a oraşului Milişăuţi, din judeţul Suceava, unde, în ultimele zece zile, au fost cazaţi 2.200 de studenţi indieni înscrişi la universităţile din Ucraina. Refugiaţii au ridicat drapelul României şi au cântat imnul ţării noastre, în semn de respect şi mulţumire pentru sprijinul primit.

Pe reţeaua de socializare Facebook au fost publicate numeroase clipuri din sala de sport a oraşului Milişăuţi, unde, de la începutul războiului ruso-ucrainean până în prezent, au fost cazaţi 2.200 de studenţi indieni înscrişi la universităţile din Ucraina. 

Tinerii au fugit din calea bombelor ca să îşi salveze viaţa, au reuşit să părăsească ţara vecină prin Vama Porubne – Siret, fiind cazaţi pentru scurte perioade de timp în judeţul Suceava. 

În România, ei au primit gratuit apă, mâncare şi cazare până când au reuşit să îşi găsească mijloace de transport pentru a pleca acasă, în India.

În semn de mulţumire pentru efortul depus de români, refugiaţii i-au cerut primarului oraşului Milişăuţi, Vasile Cărare, să le aducă drapelul României ca să îl aibă amintire.

Înainte să plece cu tricolorul în valize, tinerii l-au fluturat în sala de sport, s-au ridicat în picioare şi au ascultat sau chiar cântat imnul ţării noastre.

Primarul Vasile Cărare a spus că nu era în sală când a avut loc acest moment, dar a fost informat că tinerii au vrut să îşi arate astfel recunoştinţa faţă de poporul român care le-a întins o mână de ajutor într-un moment dificil al vieţii lor.

Vă recomandăm să citiţi şi:

Craterul gigant rămas în urma celei mai mari mine de fier din România. Povestea locului interzis VIDEO

Povestea celui mai bogat ţinut minier din România interbelică. Judeţul cu zeci de mine de aur, cărbune şi fier VIDEO

Secretele extraordinarei descoperiri din Sarmizegetusa pe care savanţii nu le-au putut elucida. Ce era, de fapt, matriţa dacilor, unică în lume | VIDEO

Cum arată fosta mină Barza, închisă în urmă cu 15 ani. De aici au fost scoase zeci de tone de aur VIDEO

Suceava



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite