Sărbătoarea Mariei Mari a adunat mii de credincioși

Sărbătoarea Mariei Mari a adunat mii de credincioși

Hram la mănăstirea Putna

De ieri, la Cacica, Putna şi Hagigadar au început manifestările dedicate hramului „Adormirii Maicii Domnului". Mii de pelerini au sosit la aceste lăcaşuri de cult care au o tradiţie de câteva sute de ani. Săptămâna viitoare, duminică, pe 21 august, Patriarhul Daniel va veni la sfinţirea bisericii „Naşterea Maicii Domnului" din Gura Humorului.

Ştiri pe aceeaşi temă

Corul Madrigal a susţinut spre seară un concert la Basilica Catolică din Cacica, iar astăzi, la acelaşi lăcaş de cult, dar şi la grotă, preoţii vor oficia slujba Liturghiei în mai multe limbi: română, poloneză, maghiară şi germană. La amiază, actorii teatrului din Botoşani vor interpreta piesa „Apus de Soare" de la Barbu Ştefănescu Delavrancea.

Corul Madrigal va putea fi ascultat şi astăzi, dar la Mănăstirea Putna, atât în timpul slujbei religioase, cât şi în concertul de la ora 12.00. După-amiază va fi organizat un concert de muzică populară, fiind invitaţi foarte mulţi artişti, printre care Laura Lavric, Dinu Iancu Sălăjanu, Gheorghiţă Nicolae, Alexandru Pugna, George Finiş, Rodica Andronic, ansamblul Ciprian Porumbescu din Suceava, precum şi alţi solişti şi instrumentişti şi alte ansambluri folclorice din ţară.

„Cele două puncte de referinţă, Cacica şi Putna, au fost alese ca locuri de pelerinaj pentru hram", a precizat Gheorghe Flutur, preşedinte al Consiliului Judeţean Suceava.

La mănăstirea Hagigadar de lângă Suceava, pelerini din toate colţurile ţării vor veni să înconjoare în genunchi lăcaşul de cult pentru împlinirea unor dorinţe. Săptămâna viitoare, duminică, pe 21 august, Patriarhul Daniel va veni la sfinţirea bisericii „Naşterea Maicii Domnului" din Gura Humorului.


Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările