Reacţii la protestul unui român trecut prin boală, supărat că accesul în Târgul de Crăciun se face cu certificatul verde VIDEO

Reacţii
la protestul unui român trecut prin boală, supărat că accesul în Târgul de
Crăciun se face cu certificatul verde VIDEO

FOTO: newsbucovina.ro

Suceveanul Andrei Neşculescu a protestat în centrul oraşului pe motiv că accesul în târgul de Crăciun se face pe bază de certificat verde. În timp ce îşi spunea oful, în lumea reală, bărbatul a fost blestemat de două pensionare. Pe de altă parte, în spaţiul virtual, a avut un uriaş val de susţinere. Live-ul de la protest s-a viralizat pe Facebook.

Ştiri pe aceeaşi temă

Supărat că accesul în târgul de Crăciun de la Suceava se face pe bază de certificat verde, suceveanul Andrei Neşculescu a anunţat pe contul său de Facebook că pe 6 decembrie va fi prezent în centrul oraşului ca să le ceară autorităţilor să renunţe la această restricţie. Anunţul a fost făcut pe 5 decembrie. 

El s-a ţinut de cuvânt şi a venit în zona de acces a târgului, unde le-a transmis poliţiştilor locali că are certificat verde întrucât a trecut prin boală. 

Bărbatul a specificat că măsura adoptată de autorităţi pentru limitarea răspândirii noului virus nu îl afectează în mod direct şi că a ieşit în stradă pentru cei care nu au certificat verde.

Neşculescu opinează că limitarea acesului în târg este abuzivă şi nejustificată întrucât Suceava se află în scenariul verde al pandemiei de COVID-19, cu o rată de infectare de sub 1 la mia de locuitori. 

El a mai arătat că nu este normal ca autorităţile să permită organizarea de evenimente cu mii de oameni în centrul urbei, fără a solicita certificat verde, iar când participanţii vor să facă cumpărături din târgul care se desfăşoară în aer liber să li se ceară documentul care atestă vaccinarea sau trecerea prin boală. 

Nu toţi au fost de acord cu cetăţeanul nemulţumit, dimpotrivă. O femeie i-a spus că ar trebui să îi protejeze pe cei din jurul său şi l-a blestemat. 

Femeia: „Îţi spun pe româneşte: vedea-te-aş în tuburi la spital”. 

Neşculescu: „Am certificat”.

Femeia: „Şi atunci de ce mai comentezi?”.

Deranjată de tonul ridicat al protestatarului, o altă femeie care a intrat în târg i-a cerut să vorbească mai încet.

Femeia: „Mă lăsaţi să trec? Vorbiţi mai încet”.

Neşculescu:„ Asta înseamnă să fii oaie, să stai în genunchi”.

Dacă la faţa locului Neşculescu a fost privit cu reticenţă şi a fost cercetat de persoane care  sunt de acord cu restricţiile adoptate în contextul pandemiei, pe Facebook, unde protestul a fost transmis live de un jurnalist din presa locală, bărbatul a avut parte de un imens val de susţinere.

VIDEO

Clipul publicat pe newsbucovina.ro s-a viralizat având peste 11.000 de reacţii şi peste 5.500 de share.

Vă recomandăm să mai citiţi:

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările