Pod distrus la inundaţiile din iunie, refăcut în mod miraculos. Localnicii nu se aşteptau să fie gata atât de repede

Pod
distrus la inundaţiile din iunie, refăcut în mod miraculos. Localnicii
nu se aşteptau să fie gata atât de repede

FOTO: DRDP Iaşi

Podul din oraşul Milişăuţi, judeţul Suceava, a fost redeschis circulaţiei rutiere la aproape jumătate de an după ce a fost afectat de inundaţii. Lucrările au fost executate în trei luni, spre uimirea şoferilor, dar şi a producătorilor de varză de la Milişăuţi.

Ştiri pe aceeaşi temă

Podul de pe drumul naţional 2H, din Milişăuţi, reparat după ce a fost afectat de inundaţii, a fost redat circulaţiei luni dimineaţă, la ora 10.00. Şoferii s-au bucurat că investiţia a fost finalizată într-un termen scurt. În ultimele şase luni, conducătorii auto care s-au deplasat de la Suceava la Rădăuţi au fost nevoiţi să facă un ocol prin comuna Dorneşti sau să îşi asume riscul de a circula pe un pod improvizat peste râul Suceava.

Bucuroşi au fost şi producătorii de murături de la Milişăuţi, care au rămas fără clienţi din cauza podului stricat. „ N-am vândut nimic vara asta. Aşa dacă se deschide podul mai vindem ceva”, ne-a spus Maria Cosovanu, producătoare de varză.

Podul a fost închis circulaţiei în iulie, după ce un pilon s-a deplasat din cauza viiturilor.

„A fost un efort susţinut al colegilor din DRDP Iaşi, care s-au mobilizat exemplar în ceea ce priveşte derularea procedurilor de achiziţie în regim de urgenţă, astfel că, la finele lunii august am putut începe lucrările. Din motive de operativitate, s-a optat pentru detonarea pilei numărul 6 şi a ultimelor două deschideri ale podului, după care s-a trecut la reconstruirea acestora. Mulţumim pe această cale constructorului, care a dat dovadă de operativitate şi seriozitate maximă, dar şi autorităţilor locale şi judeţene, care ne-au sprijinit în toate demersurile noastre, de la închiderea circulaţiei şi până la finalizarea lucrărilor”, a declarat inginerul Romeo Caciuc, şeful Secţiei Drumuri Naţionale Suceava, potrivit unui comunicat postat pe pagina oficială de Facebook a DRDP Iaşi.

Prezentă la Milişăuţi, prefectul de Suceava Mirela Adomnicăi a declarat că reluarea circulaţiei pe pod este „un act de normalitate”.

Lucrările au costat 6,4 milioane de lei. Licitaţia organizată în regim de urgenţă a fost adjudecată de compania Geiger Transilvania din Sibiu. Lucrările au fost executate în termenul asumat prin contract, adică trei luni şi jumătate.

Podul de la Milişăuţi a fost construit în anul 1962 şi are o lungime totală de 200 de metri. Pe perioada în care podul a fost închis, circulaţia s-a desfăşurat pe un pod provizoriu amenajat de primăria Mililşăuţi.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările