Municipiul Suceava a intrat în scenariul roşu al pandemiei de COVID-19. Ce derogare ar dori primarul

Municipiul
Suceava a intrat în scenariul roşu al pandemiei de COVID-19. Ce derogare ar dori primarul

FOTO: Adevărul

Numărul locuitorilor municipiului Suceava infectaţi cu SARS-CoV-2 a trecut de pragul de 3 la mia de locuitori. Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă se va întruni miercuri, 28 octombrie, pentru a stabili noi măsuri de prevenire a răspândirii virusului în oraş.

Ştiri pe aceeaşi temă

Potrivit specialiştilor de la Direcţia de Sănătate Publică Suceava, gradul de infectare cu SARS-COV-2 în municipiul Suceava era marţi, 27 octombrie, de 3,02 la mia de locuitori.

Pe 28 octombrie, se va întruni Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă pentru a adopta noi măsuri de prevenire a infectării în oraş.

Unele restricţii au fost adoptate înainte ca Suceava să ajungă în scenariul roşu. 

Este vorba despre purtarea în mod obligatoriu a măştii de protecţie în aer liber. Totodată, a fost suspendată activitatea cu publicul a teatrelor şi cinematografelor.

Contactat telefonic, primarul Sucevei, Ion Lungu, a confirmat că rata de infectare în oraş a depăşit pragul de 3 la mie. 

Alesul local a spus că aşteaptă măsurile pe care le va propune Direcţia de Sănătate Publică pentru limitarea răspândirii virusului. Primarul opinează că grădiniţele şi creşa ar trebui să rămână deschise.

Rămâne de văzut dacă activitatea şcolilor primare, gimnaziale şi a liceelor se va muta în mediul online. În prezent, şcolilor din Suceava îşi desfăşoară activitatea într-un format hibrid. 

Vă recomandăm să citiţi şi:

VIDEO Imagini tulburătoare cu tatăl fetiţei care a murit în carnagiul de la Vaslui: „Doamne, de unde vin, unde mă duc? Parcă mi-a luat Dumnezeu minţile?”

Dr. Adina Cojocaru, despre simptomele neobişnuite ale Covid-19: „Sunt multe cazuri atipice, mulţi au doar somnolenţă, astenie, cefalee”

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările