Mesajele prietenilor din copilărie după moartea de COVID a doctoriţei Eminovici, şefa Cardiologiei de la Sibiu

Mesajele
prietenilor din copilărie după moartea de COVID a doctoriţei Eminovici, şefa Cardiologiei de la Sibiu

Tânăra îmbrăcată în alb este Gabriela Eminovici. Fotografia a fost făcută în 1981  FOTO: monitorulsv.ro

Vestea că şefa secţiei de Cardiologie a Spitalului Clinic Sibiu s-a stins din viaţă, după ce a fost infectată cu SARS-CoV-2 i-a marcat profund pe prietenii cu care a copilărit în Suceava.

Ştiri pe aceeaşi temă

Medicul Cardiolog Gabriela Eminovici (Icuşcă), şefa secţiei de Cardiologie a Spitalului Clinic Sibiu, care a pierdut lupta cu SARS-CoV-2 era originară din Suceava. 

Gabi, aşa cum îi spuneau prietenii, potrivit monitorulsv.ro, a fost elevă a Şcolii Gimnaziale nr. 3, după care a urmat cursurile prestigiosului Colegiu Naţional „Ştefan cel Mare”, profil matematică - fizică. 

A absolvit liceul în 1984, după care a urmat cursurile Universităţii de Medicină şi Farmacie „Iuliu Haţeganu” Cluj-Napoca.

Psihologul sucevean Monica Buzdugan a spus despre medicul Gabriela Eminovici că a intrat din prima la Facultatea de Medicină, era un om bun şi un medic devotat.

„Fiind un om atât de bun, nu avea cum să nu fie şi un doctor bun. Învăţa foarte bine, a intrat din prima la medicină, făcea totul cu pasiune şi devotament. A fost un om extraordinar. Suntem toţi bulversaţi de ceea ce s-a întâmplat”, a spus Monica Buzdugan. 

Numeroase mesaje de condoleanţe au fost publicate de suceveni şi pe grupul de Facebook „Suceava, leagănul sufletului nostru!”.

„Suceveanca noastră Gabriela Eminovici ( Icuşca ) cum o stiu colegii de scoala, a pierdut lupta cu acest virus pervers. In Săptămâna Patimilor,Dumnezeu a chemat-o la El", a scris Letiţia Bosânceanu. 

Medicul şef al Secţiei Cardiologie I din Spitalul Judeţean Sibiu, Gabriela Eminovici, a murit, joi, din cauza COVID-19. 

„Dragi prieteni, cu mare tristeţe vă anunţăm că dna. Dr. Eminovici Gabriela, medicul şef al Secţiei Clinice Cardiologie I a SCJU Sibiu a pierdut, din păcate, lupta cu virusul Sars-Cov2. Dumnezeu să o ierte şi să o odinească în pace! S-a stins din viaţă un cardiolog de excepţie, cu o pregătire deosebită şi cu o reală vocaţie, iar medicina sibiană este, de astăzi, mai săracă, pierzând un profesionist desăvârşit”, a transmis, joi seară, Spitalul Judeţean Sibiu. 

Doctoriţa avea doar 55 de ani şi a făcut vaccinul împotriva noului coronavirus. 

Vă mai recomandăm să citiţi:

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările