Managerul unui spital din România: „Valul 4 al pandemiei ne-a prins la fel de nepregătiţi ca primul val”

Managerul unui spital din România: „Valul 4 al pandemiei ne-a prins la fel de
nepregătiţi ca primul val”

Alexandru Calancea, managerul Spitalului Suceava FOTO: newsbucovina.ro

Prezent la Convenţia Română a Spitalelor, eveniment care se desfăşoară în Capitală, managerul Spitalului Judeţean Suceava, medicul Alexandru Calancea a făcut declaraţii surprinzătoare. A spus, între altele, că cel de-al patrulea val al pandemiei i-a prins pe români la fel de nepregătiţi ca primul val.

Ştiri pe aceeaşi temă

Cardiologul Alexandru Calancea, manager al Spitalului Judeţean „Sf. Ioan cel Nou” din Suceava, participă la Convenţia Română a Spitalelor, care se desfăşoară în perioada 23 -24 septembrie în Capitală.

În discursul pe care l-a rostit joi, 23 septembrie, managerul a arătat că valul patru al pandemiei i-a prins pe români la fel de nepregătiţi ca primul val.

„Nu avem un sistem medical, nu vorbim că este performant sau nu, eu spun că nu avem deloc un sistem medical", a declarat Calancea, potrivit RFI.

Aceasta este concluzia la care a ajuns cardiologul după un an şi jumătate de când conduce unitatea sanitară din Suceava.

„Această pandemie ne-a arătat deficienţele majore, le ştiam, dar probabil că le acoperam sau nu le recunoşteam, dar le-am văzut cu toţii", a arătat Alexandru Calancea. 

Pentru prima dată un medic din conducerea Spitalului Suceava recunoaşte că cea mai mare şi mai bine-dotată unitate medicală din judeţ a fost făcută, anul trecut, spital Covid, fără să existe un plan de rezervă pentru pacienţii non-covid.  

Vă recomandăm să citiţi şi: 

O şoferiţă găsită cu alcoolemie de 0,05 la mie a învins Poliţia susţinând că a mâncat alimente fermentate

Cum a fost umilită Poliţia în instanţă de un şofer prins „zburând” cu 198 km/h pe Autostrada Soarelui

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările