Guvernul vrea să închidă singura mină de uraniu din România. Mina de la Crucea aprovizionează cu uraniu Centrala Nucleară de la Cernavodă

Guvernul
vrea să închidă singura mină de uraniu din România. Mina de la Crucea aprovizionează cu uraniu Centrala Nucleară de la Cernavodă

FOTO: svnews.ro

Singura exploatare minieră de zăcăminte de uraniu din România, cea de la Crucea-Botuşana, din judeţul Suceava, va fi închisă anul acesta. Sucursala Suceava a Companiei Naţionale a Uraniului are 300 de angajaţi.

Ştiri pe aceeaşi temă

Potrivit profit.ro, singura exploatare minieră de zăcăminte de uraniu din Români va fi închisă anul acesta. 

Agenţia Naţională pentru Resurse Minerale (ANRM) a avizat luna aceasta planul de încetare a activităţii pentru zăcământul Crucea-Botuşana, din judeţul Suceava.

"Cheltuielile aferente lucrărilor de conservare/închidere şi pentru monitorizarea factorilor de mediu se acoperă din sursele proprii ale titularului de licenţă şi din alocaţiile bugetare ale Ministerului Energiei, în condiţiile legii", transmite sursa citată.

Portalul profit.ro a arătat că cheltuielile totale de închidere, cu tot cu măsuri de protecţie socială pentru mineri, sunt estimate la peste 246 milioane lei, la care se vor adăuga cheltuieli anuale de conservare şi monitorizare post-închidere.

Mina de la Crucea aprovizionează cu uraniu centrala de la Cernavodă. Sucursala Suceava a Companiei Naţionale a Uraniului are 300 de angajaţi. 

 

 
 

 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările