Două superbe exemplare de râs carpatin, filmate în Ocolul Silvic Breaza: „Ecosistemul este sănătos“

Două
superbe exemplare de râs carpatin, filmate în Ocolul Silvic
Breaza: „Ecosistemul este sănătos“

FOTO: Marian Maniliuc

Imaginile au fost surprinse pe raza Ocolului Silvic Breaza, din judeţul Suceava, cu ajutorul unor camere video montate pentru prevenirea braconajului. O captură foto de pe înregistrarea video a fost publicată pe Facebook.

Ştiri pe aceeaşi temă

Cele două superbe mamifere sălbatice au fost filmate pe timp de noapte, pe raza comunei Breaza a judeţului Suceava, cu ajutorul unor camere de monitoriare a vânatului şi prevenire a braconajului.

„Doi râşi surprinşi noaptea pe raza Ocolului Silvic Breaza -Fondul de vânătoare nr.17 Botuş de către colegul nostru Maniliuc Marian”, este mesajul care însoţeşte imaginea publicată pe contul de Facebook al Direcţiei Silvice Suceava. 

Şeful Ocolului Silvic Breaza, Mihai Liţu, este de părere că imaginile suprinse în pădure sunt dovada clară că ecosistemul este sănătos. 

”Cele două exemplare de Lynx lynx – denumirea ştiinţifică a râsului, demonstrează că ecosistemul este sănătos. Imaginea i se datorează colegului Marian Maniliuc, care, cu acordul RNP, a instalat mai multe camere pentru monitorizare vânatşi prevenire braconaj, în cadrul ocolului silvic, care se dovedesc foarte utile şi pentru paza pădurii”, a precizat şeful Ocolului Silvic Breaza, Mihai Liţu, pentru monitorulsv.ro.

Vă recomandăm să citiţi şi:  

Ciolaniada liberală: Guvernul Cîţu porneşte morişca nepotismului de stat

Un avion unic în Europa, de ultimă generaţie, a intrat în posesia României: „Sistemele de poziţionare dau precizia în zbor cu mai puţin de 2 centimetri“

 


 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările