Dan Barna, despre donaţii: „Oamenii din Ucraina au nevoie de alimente, nu de nişte blugi rupţi, din tinereţe, care nu ne mai cuprind”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO: Oana Şlemco
FOTO: Oana Şlemco

Vicepreşedintele USR, Dan Barna, a venit la Suceava pentru a spriji campania umanitară organizată de Fundaţia „Sânge pentru România”. El a însoţit două TIR-uri pline cu alimente şi medicamente care vor ajunge la Cernăuţi, în Ucraina.

Vicepreşedintele USR a declarat marţi, 1 martie, la Suceava că în aceste momente, în contextul războiului ruso -ucrainean, este nevoie de fiecare gest de solidaritate umană.

Parlamentarul a însoţit două TIR-uri pline cu alimente care au ajuns în parcarea Iulius Mall Suceava. Alimentele au fost donate de organizaţia USR Bucureşti şi de primarul Elena Lasconi din Câmpulung Muscel.

„Este clar că vorbim despre o criză de lungă durată. Nu se va rezolva problema în câteva zile sau într-o lună. Este clar că acest efort va trebui să fie constant, gradual, cât mai bine oraganizat. 

Oamenii trebuie să se gândească când donează, cum donează. Este clar că există şi o cultură a donaţiei. Am văzut, din păcate, şi genul de donaţie cu hainele vechi care nu mai au loc în dulap, le trimitem ajutor în Ucraina. 

Oamenii din Ucraina au nevoie de alimente, produse de imediată necesitate, nu de nişte blugi rupţi, din tinereţe, care nu ne mai cuprind”, a declarat Barna.

sange pentru romania

FOTO: Oana Şlemco

Fundaţia umanitară „Sânge pentru România” a reacţionat imediat după declanşarea războiului ruso -  ucrainean. Voluntarii au trimis deja la Cernăuţi peste 200 de tone cu alimente şi medicamente. Ajutoarele au fost donate de români din toată ţara. Efortul de gestionare a pachetelor alimentare este uriaş.

sange pentru romania

FOTO: Oana Şlemco

Donaţiile sunt sortate în parcarea Iulius Mall Suceava, sunt apoi urcate în TIR-uri şi trimise peste peste graniţă. Ovidiiu Sfetcu, unul dintre reprezentanţii organizaţiei, a spus că pe partea ucraineană maşinile care efectuează aceste transporturi circulă pe un culoar special şi sunt însoţite de Poliţie. Dacă în primele zile după declanşarea crizei, un maşinile stăteau şi câte 13 ore în vama Siret – Porubne, acum şoferii fac toate frmalităţile în doar 40 de minute.  

Vă mai recomandăm şi:

Lotul 1 Transcarpaţi al Autostrăzii Sibiu - Piteşti are mari şanse să fie finalizat anul viitor | FOTO VIDEO

Prima „autostradă nemţească” din România va fi gata înainte de termenul prevăzut în contract

Suceava



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite