Cum se prepară delicioasele cornuri bicolore cu jeleuri de fructe. Reţeta unor studenţi de la Universitatea Suceava

Cum
se prepară delicioasele cornuri bicolore cu jeleuri de fructe. Reţeta unor studenţi de la Universitatea Suceava

FOTO: Facebook/Facultatea de Inginerie Alimentară

Studenţii Facultăţii de Inginerie Alimentară de la Universitatea „Ştefan cel Mare” au preparat cornuri bicolore, într-un laborator al instituţiei academice. Reţeta este simplă şi are un preţ accesibil.

Ştiri pe aceeaşi temă

Studenţii de la Facultatea de Inginerie Alimentară au îmbinat studiile teoretice cu practica şi au reuşit astfel să gătească, între altele, delicioase cornuri bicolore umplute cu jeleuri de fructe. Reţeta a fost pusă în practică în laboratorul de produse tradiţionale şi ecologice al instituţiei academice.

Aşadar, pentru aluat aveţi nevoie de 1 kg de făină albă de grâu, 350 de ml de apă minerală, 250 de grame de zahăr, 50 de grame de cacao pudră, 50 de grame de drojdie, 15 ml de esenţă de rom, 15 ml de esenţă de vanilie şi 50 de ml de ulei.

Pentru umplutură aveţi nevoie de 350 de grame de jeleruri de fructe, iar pentru decor – 500 de ml de apă, 300 de grame de zahăr şi 200 de grame de nucă de cocos.

Mai întâi, se împarte făina în mod egal în două boluri (500g). În compoziţia aluatului alb adăugăm 125 de grame zahăr, esenţă de vanilie -15 ml, drojdie 25 g, şi mai apoi 175 ml apă minerală. 

Se frământă timp de 10 minute adăugând treptat ulei 25 ml. În compoziţia aluatului maro se adăugă 125 de grame de zahăr, esenţă de rom- 15 ml, drojdie 25 de g, apă minerală 175 de ml şi cacao. Se frământă 10 minute adăugând treptat ulei – 25 ml.

Se lasă la dospit aproximativ 15 minute, apoi, se refrământă aluatul. După această operaţiune, se împarte în trei părţi egale aluatul alb şi în trei părţi aluatul maro. Trebuie să ne asigurăm că bucăţile au aceeaşi greutate.

Pe o suprafaţă curată se intinde o foaie din aluatul maro şi cel alb, după care se pun una peste alta, se taie forma dorită şi se umple cu 2-3 bucăţi de jeleu, după care se rulează şi se aşează într-o tavă pe foaie de copt.

Se introduce tava la cuptor la o temperatură de 180 de grade, timp de 20-30 de minute. 

În acest timp cât cornurile sunt în cuptor, se pregăteşte siropul. Se pune la fiert 500 ml apă, cu 300 g zahăr, se lasă până când se topeşte tot zahărul.

Se scot cornurile din cuptor, se lasă 10 minute în tavă, apoi se trec prin sirop şi mai apoi prin nuca de cocos.

 

 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările