Cum se prepară alivencile cu brânză. Delicatesa neobişnuită pe care o descoperă turiştii în Bucovina

Cum
se prepară alivencile cu brânză. Delicatesa neobişnuită pe care
o descoperă turiştii în Bucovina

FOTO: divahair.ro

Deserturile bucovinene sunt în general destul de calorice. Nu şi alivanca. Reţeta se prepară folosind doar câteva ingrediente pe care orice gospodină le are prin casă.

Alivanca este delicatesa neobişnuită pe care o descoperă orice turist la prima vizită în Bucovina, scriu jurnaliştii de la lumeasatului.ro.

Este vorba despre o prăjitură cu brânză şi mălai.

“Pentru o tavă de alivancă este nevoie de 1 kg de chişleag (aşa cum denumesc bucovinenii laptele bătut), făină de grâu – 200 g, mălai – 400 g, 4 ouă, zahăr după gust – aproximativ 300 g, brânză de vacă sau caş de oaie – 400 g, praf de copt, verdeaţă: cozi de ceapă şi mărar, esenţă de lămâie, sare, smântână – 300 g”, transmite sursa citată.

Reţeta se prepară astfel: gălbenuşurile se mixează cu zahărul, apoi se adaugă restul ingredientelor, se toarnă compoziţia în tava unsă cu untură. Înainte de a se pune la cuptor se realizează o compoziţie din 2 linguri de făină de grâu, un ou şi 2 linguri de zahăr şi se toarnă deasupra.

Se lasă la cuptor până trece testul scobitorii. Smântâna se amestecă cu zahăr, după gust, şi se pune peste alivancă.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: