FOTO Consiliul Judeţean Suceava cheltuie banii cetăţenilor pentru a se lupta cu ei în instanţă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Groapa de gunoi din Pasul Mestecăniş. FOTO Dănuţ Zuzeac
Groapa de gunoi din Pasul Mestecăniş. FOTO Dănuţ Zuzeac

Consiliul Judeţean Suceava doreşte să plătească o casă de avocatură cu 50.000 de lei pentru a reprezenta instituţia în procesul avut cu localnicii din Valea Putnei, comuna Pojorâta, judeţul Suceava, în dosarul ce vizează transferul terenului pe care a fost construită groapa de gunoi din Pasul Mestecăniş.

Consiliul Judeţean Suceava vrea să achiziţioneze servicii juridice de consultanţă şi reprezentare în dosarul nr. 7025/86/2017 înregistrat pe rolul Tribunalului Suceava – Secţia de contencios administrativ şi fiscal. Aceste servicii vor fi asigurate de o casă de avocatură sau un cabinet de avocatură. Contravaloarea serviciilor juridice de consultanţă, asistenţă şi reprezentare este de 50.000 de lei inclusiv TVA şi va fi asigurată din bugetul propriu al judeţului Suceava pe anul 2018.

„Trebuie avută în vedere soluţia dată de instanţa de fond, prin care s-a admis cererea de chemare în judecată, încât pentru a se evita o situaţie de natură a avea un impact negativ asupra Proiectului <<Sistem de management integrat al deşeurilor în judeţul Suceava>>, cu consecinţe financiare deosebit de grave asupra tuturor celor 114 localităţi componente ale judeţului Suceava, care în final se vor răsfrânge asupra tuturor locuitorilor judeţului, apreciem imperios necesar achiziţia serviciilor juridice de consultanţă, asistenţă şi reprezentare a Consiliului Judeţean Suceava în dosarul indicat”, a explicat Gheorghe Flutur, preşedintele Consiliului Judeţean Suceava.

În urmă cu mai bine de o lună de zile, Tribunalul Suceava a anulat hotărârea nr.80 din data de 9 septembrie 2016 emisă de Consiliul Local al comunei Pojorâta, prin care s-a dispus transferul a celor nouă hectare de teren pe care s-a construit groapa de gunoi din Pasul Mestecăniş către Consiliul Judeţean Suceava. Decizia judecătorilor suceveni nu a fost însă una definitive.

În luna martie 2016, Curtea de Apel Cluj a admis recursul înaintat de localnici din Valea Putnei şi Mestecăniş, anulând Hotărârea nr.64 emisă la data de 9 august 2010 de Consiliul Local Pojorâta, prin care nouă hectare de teren au ajuns în posesia Consiliului Judeţean Suceava. Taman pe acest teren, s-a construit groapa de gunoi de pe Mestecăniş, un proiect blamat încă de la început.

Cum decizia magistraţilor clujeni este definitivă, se poate concluziona că depozitul ecologic de deşeuri de pe Mestecăniş a fost construit ilegal, după ce CJ Suceava a proiectat o groapă de gunoi pe un teren ce nu este al său.

Locuitorii din Pojorâta, prin vocea reprezentantului Aristide Maxim Samoilă, au acţionat din nou în instanţă o nouă hotărâre de Consiliu Local prin care cele nouă hectare de teren pe care a fost construită groapa de gunoi de la Pojorâta au fost, din nou, transferate în posesia Consiliului Judeţean Suceava. Aristide Maxim Samoilă a precizat că hotărârea luată în septembrie 2016 este identică cu cea din 9 august 2010.

Groapa de gunoi de la Pojorâta a fost terminată, iar reprezentanţii Consiliului Judeţean Suceava urmează să facă recepţia finală la groapa de gunoi din Pasul Mestecăniş, una dintre cele mai mari aberaţii construite cu bani europeni în ţara noastră, după ce staţia de epurare a fost finalizată. După recepţie, va mai fi nevoie de un operator şi groapa va deveni funcţională.

Constructorii au finalizat staţia de epurare a gropii de gunoi, astfel că lucrările au fost terminate. În groapa de gunoi au fost investite 27 de milioane de lei.

Această recepţie nu este sinonimă cu darea spre folosinţă, deoarece groapa de gunoi nu are încă un operator.

Alte ştiri pe această temă:

Hotărârea prin care s-a decis transferul terenului pe care s-a construit cea mai mare aberaţie cu fonduri UE din România, anulată din nou în instanţă

Groapa de gunoi din vârful muntelui, anchetată de DNA. Funcţionarii publici de la mai multe instituţii publice, acuzaţi de fals şi abuz în serviciu

Ce conţine studiul de fezabilitate plătit înaintea construirii gropii de gunoi din vârful muntelui. Documentul, ignorat în totalitate la Consiliul Judeţean Suceava

Suceava



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite