127 de kilograme de pietre semipreţioase, confiscate în Vama Siret

127 de kilograme de pietre semipreţioase, confiscate în Vama Siret

Pietre semipreţioase confiscate în Vama Siret. FOTO: Direcţia Vamală Iaşi

127 de kilograme de pietre semipreţioase şi bijuterii din argint au fost confiscate, joi, de vameşii din Siret. Produsele cu provenienţă din India, Pakistan, Bolivia şi Madagascar au fost descoperite într-un microbuz cu care un şofer ucrainean încerca să iasă din ţară.

Ştiri pe aceeaşi temă

Joi, 4 iulie, un cetăţean ucrainean s-a prezentat cu un microbuz Mercedes Benz, înmatriculat în Ucraina, în Vama Siret pentru a ieşi din ţară.

Şoferul a declarat că transportă 13 colete cu pietre şi a prezentat două facturi, conform cărora coletele conţineau cantitatea de 127 de kilograme de agat, malahit, onix, citrin, ametist, cuarţ, spinel şi pirită având ca ţări de origine India, Pakistan, Bolivia şi Madagascar.

La controlul fizic amănunţit efectuat de inspectorii vamali s-a constat că în colete se aflau atât pietre semipreţioase şlefuite, bucăţi de rocă de diverse forme, culori şi mărimi de felul celor menţionate în factură dar şi flori de mină, mini geode şi bijuterii din argint cu pietre semipreţioase, nedeclarate la ieşirea din ţară.

Având în vedere faptul că valoarea şi cantitatea bunurilor depăşeau cu mult valorile pentru bunurile cu caracter personal care pot fi scoase din ţară, autoritatea vamală a reţinut în vederea confiscării bunurile şi a aplicat şoferului o amendă contravenţională în valoare de 3 000 lei.

Citeşte şi:

Topul celor mai bune licee din judeţul Suceava

ADMITERE LICEU 2013 Profesori de top din Suceava. Cezar Anuţei, dascălul care a înfiinţat o pepinieră de olimpici la CN "Mihai Eminescu"

Rezultate finale Evaluare Naţională 2013 Suceava

Peste 22.000 de apartamente vor rămâne fără încălzire la iarna. Suveica de firme şi interese politice care a dus la falimentul Termica Suceava

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările