VIDEO Cum s-a ales o femeie cu vânătăi pe corp, după ce a căzut în WC-ul din curtea dispensarului din sat

VIDEO Cum s-a ales o femeie cu vânătăi pe corp, după ce a căzut în WC-ul din curtea dispensarului din sat

Lenuţa Ivancea a scăpat doar cu câteva vânătăi din incident

Au fost scene şocante în comuna Balaciu, judeţul Ialomiţa, acolo unde o femeie de 53 de ani, venită pentru un consult la dispensarul din centrul satului, a căzut în WC-ul din curte, după ce s-a desprins podeaua. Cazul a intrat şi în atenţia Direcţiei de Sănătate Publică Ialomiţa. Între timp, autorităţile locale au făcut rost de bani pentru a săpa o nouă latrină, tot în curtea dispensarului.

Ştiri pe aceeaşi temă

 
Lenuţa Ivancea este protagonista întâmplării tragicomice. Femeia venise pentru un consult la medicul de familie şi a avut nevoie la baie. 
 
În momentul în care a încercat să folosească toaleta, aflată în curtea cabinetului şi veche de 30 de ani, podeaua s-a desprins şi femeia a căzut în WC. Un metru şi jumătate s-a dus în jos. 
 
”Am vânătăi la picior, la cot, şi m-au durut sânii foarte tare. Am avut noroc că am căzut cu podea cu tot şi nu m-am afundat în mizerie”, spune Lenuţa Ivancea.
 
Alertate de strigătele de ajutor care se auzeau dinspre latrină, pacienţii şi personalul medical din cabinet au sărit în ajutorul femeii. O jumătate de oră a durat operaţiunea de salvare a doamnei Lenuţa din groapa cu dejecţii. A fost adusă o scară cu ajutorul căreia femeia a putut fi scoasă din WC.
 
Pacienta nu a avut nevoie de îngrijiri medicale suplimentare, motiv pentru care, susţine victima, nu s-a solicitat intervenţia echipajelor SMURD sau ale Serviciului Judeţean de Ambulanţă Ialomiţa. Cazul a intrat în atenţia opiniei publice abia după ce rudele femeii au povestit toată întâmplarea pe reţelele de socializare.
 

"Mama mea a mers la WC, da da, ăla vechi de 30 de ani şi s-a rupt, mama mea a căzut în WC, fraţilor, a zbierat cât a putut, a auzit-o cineva, au anunţat oamenii şi doctorul să vină, să o scoată (...)", a scris fiica femeii pe Facebook.
 
”Pentru mine e o minune că soţia a scăpat. Dacă nu era podul, să cadă cu totul, nu mai era acum Să ia aminte domnul primar să facă wc-ul”, spune Ionel Ivancea, soţul victimei.
 
Autorităţile s-au apucat în sfârşit să facă un WC nou. Viceprimarul a primit de la şeful său un buget de 2.000 de lei şi sarcina de a rezolva astfel problema latrinei din curtea dispensarului, astfel încât niciun pacient să nu-şi mai rişte viaţa când îl apasă necesităţile fiziologice.
 
Cazul a intrat şi în atenţia Direcţiei de Sănătate Publică Ialomiţa, urmând ca inspectorii instituţiei să facă un control amănunţit la cabinetul medical.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: