VIDEO Copii puşi să se descalţe în clasă fiindcă „strică parchetul“. Învăţătoarea: „Doar ei, eu nu, ca şi cadru didactic“

VIDEO Copii puşi să se descalţe în clasă fiindcă „strică parchetul“. Învăţătoarea: „Doar ei, eu nu, ca şi cadru didactic“

Copiii sunt puşi să se descalţe în comuna Axintele, iar învăţătoarea stă cu ghetele FOTO Agerpres

Ministrul Educaţiei a controlat şcoala din comuna ialomiţeană Axintele şi a descoperit că învăţătoarele îi pun pe copii să se descalţe în clasă ca să nu strice parchetul. În acest timp, cadrele didactice intră încălţate la ore.

Monica Anisie s-a arătat „indignată” de atitudinea unor primari care nu au accesat fonduri pentru construcţia de toalete în grădiniţe şi şcoli, scrie Agerpres.
 
Ministrul a constatat, la una dintre unităţile verificate, că cei mici merg singuri la toaleta din curte, printr-o zonă plină de noroi. Pe de altă parte, relatează Digi24, Monica Anisie a descoperit metode de predare cu ţipete şi pedepse, dar şi o clasă în care elevii sunt puşi să se descalţe pentru că „merg la toaletă şi umflă parchetul”.
 
„Sunt indignată că aceşti colegi, profesori ai mei au privit lucrurile ca pe o normalitate atunci când i-am întrebat unde se duc copiii la baie. Au spus: «în curte». Sunt indignată că autorităţile publice locale, de 30 de ani, nu investesc în educaţie. Au fost alocate fonduri printr-o hotărâre de guvern, aveau posibilitatea să construiască aceste toalete, aveau posibilitatea de a îmbunătăţi viaţa copiilor la şcoală şi mulţi dintre ei nu au făcut-o – asta este, de fapt, problema. Ne mirăm la fiecare început de an şcolar de ceea ce se întâmplă. Nu ar trebui să ne mirăm, autoritatea publică locală trebuie să investească în educaţie. Avem exemple de bună practică“, a spus Monica Anisie, după vizita în comuna ialomiţeană Axintele, informează  Agerpres.
 
De asemenea, chiar dacă există o centrală şi calorifere montate în clase, pentru încălzire se folosesc tot sobe pe lemne, deoarece centrala nu este destul de puternică pentru a asigura o temperatură corespunzătoare pentru cei mici.
 
„Banii care au fost alocaţi printr-o hotărâre de guvern, au fost alocaţi nu numai pentru una din primării, au fost alocaţi bani pentru toate cele 856 de unităţi de învăţământ care aveau astfel de toalete, în curte, şi aceşti bani, unii dintre primari, i-au returnat, pentru că nu au făcut nici măcar proiectul, nu au luat nici măcar banii de proiectare pentru aceste toalete. Aici ne aflăm fix în această situaţie“, a mai spus ministrul Educaţiei, după vizita din Axintele.
 

Un reporter Digi TV a stat de vorbă cu învăţătoarea care le interzice elevilor accesul în clasă cu încălţări:

Reporter: Dvs de ce nu aveţi papuci?

Mihaela Costache, învăţătoare: Aşa e, ar fi trebuit să mă conformez şi eu.

Reporter: Purtaţi încălţările cu care mergeţi şi afară?

Sanda Nedelcu, învăţătoare: Doar eu, ca şi cadru didactic, copiii, nu.

Reporter: De ce?

Sanda Nedelcu, învăţătoare: O sa-mi iau şi eu schimb, să fim cu toţii.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: