Razie pentru combaterea ilegalităţilor în domeniul taximetriei. Poliţia a aplicat 20 de sancţiuni

Razie pentru combaterea ilegalităţilor în domeniul taximetriei. Poliţia a aplicat 20 de sancţiuni

Controale în rândul taximetriştilor FOTO Adevărul

Poliţiştii rutieri din cadrul Poliţiei Municipiului Slobozia au acţionat ieri, pe raza municipiului pentru verificarea legalităţii transportului public de persoane în regim de taxi. În cadrul raziei s-a urmărit respectarea normelor legale care vizează activitatea de taximetrie şi crearea unui climat de ordine şi siguranţă rutieră.

Pentru neregulile constatate, poliţiştii au aplicat 20 de sancţiuni contravenţionale în valoare de peste 14.000 de lei, din care 9 la Legea 38/2003 privind transportul în regim de taxi. Printre abaterile constatate de poliţişti, enumerăm transportul în regim de taxi fără a avea în funcţiune lampa sau aparatul de taxat, neemiterea bonului fiscal sau lipsa asigurării obligatorii pentru persoane şi bagaje.
 
Poliţiştii recomandă firmelor de transport să dea dovadă de responsabilitate în ceea ce priveşte activitatea pe care o prestează, asigurarea condiţiilor tehnice ale vehiculelor utilizate şi selecţionarea unor şoferi cu aptitudini şi abilităţi profesionale. Poliţiştii atrag atenţia prestatorilor de servicii în domeniul transportului rutier să respecte cu stricteţe legislaţia în vigoare. Totodată, solicităm cetăţenilor să nu apeleze la variante de transport neautorizate, punându-şi viaţa în pericol.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: