Promovarea sportului de performanţă. Echipa de handbal, finanţată cu 2,9 milioane de lei de la bugetul local

Promovarea sportului de performanţă. Echipa de handbal, finanţată cu 2,9 milioane de lei de la bugetul local

Echipa de handbal din Slobozia, susţinută de bugetul local FOTO Realitatea de Ialomiţa

Asociaţia Handbal Club Municipal Slobozia va fi finaţată cu suma de 2.950.000 lei de la bugetul municipiului. Consilierii locali au aprobat marţi, 9 iulie, finanţarea proiectului „Promovare a sportului de performanţă din Slobozia la nivel naţional. Suma prevăzută va finanţa anul competiţional 2019-2020 şi va fi repartizată în două tranşe astfel: 1.450.000 lei pentru anul 2019 şi 1.500.000 lei pentru anul 2020.

 
Odată cu suma necesară derulării proiectului, consilierii locali au aprobat şi contractul de finanţare, conform Regulamentului de acordare a finanţărilor pentru programe sportive, din fonduri publice, aprobat prin HCL Nr. 72/ 25.04.2019. Acesta va fi încheiat între Municipiul Slobozia, reprezentat de primarul Adrian Mocioniu, şi AHCM Slobozia, preşedinte Nicolae Goidea.
 
Declarat admis cu 96 de puncte de către Comisia de Analiză şi Evaluarea a proiectelor sportive propuse spre finanţare, proiectul îşi propune menţinerea echipei de handbal în Liga Naţională, aflată în primele 5 campionate din lume ca valoare, clasarea echipei în partea superioară a clasamentului şi promovarea valorilor la nivel naţional prin cooptarea acestora în lotul echipei, precum şi creşterea prestigiului localităţii la nivel naţional.
 
Urgenţa aprobării finanţării proiectului a fost dată de termenul limită de înscriere în Liga superioară ( 15 iulie 2019), pentru plata taxelor anuale. Consiliul Local a aprobat proiectul de hotărâre cu 11 voturi pentru din cele 14 exprimate de către membrii prezenţi la şedinţă. Menţinerea echipei de handbal în Liga Naţională reprezintă şi un criteriu important la finanţarea construirii Sălii Polivalente cu 2.400 de locuri, proiect aflat în evaluare la CNI.
Într-un sistem organizat de selecţie, pregătire şi competiţie, care să asigure autodepăşirea continuă şi obţinerea victoriei, AHCM Slobozia pregăteşte la nivel de juniori 45 fete ( 6-10 ani) şi 17 băieţi ( 7-10 ani), pentru care încearcă atragerea de antrenori.
 
Sportul de performanţă are nevoie de finanţare, iar bugetul alocat echipei locale de handbal se situează sub media bugetului echipelor din „Liga Florilor”, care este între 1.200.000- 1.400.000 euro, au anunţat reprezentanţii Primăriei Slobozia pe pagina de socializare a instituţiei.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: