Pacienţi vaccinaţi doar pe hârtie, în Ialomiţa. Anchetatorii au deschis dosar penal pe numele unui registrator din centrul de vaccinare de la Slobozia

Pacienţi vaccinaţi doar pe hârtie, în Ialomiţa. Anchetatorii au deschis dosar penal pe numele unui registrator din centrul de vaccinare de la Slobozia

„Aceste persoane se presupune că nu au fost supuse procedurii de vaccinare. Nu se regăsesc în registrul constituit”.

Încă un caz de vaccinare fictivă a avut loc în judeţul Ialomiţa, unde anchetatorii au deschis dosar penal pe numele unui registrator din centrul de vaccinare de la Slobozia. El ar fi înscris în sistem mai multe persoane care nu au fost, de fapt, vaccinate.

Ştiri pe aceeaşi temă

Ludmila Dascălu, purtător de cuvânt IPJ Ialomiţa, a precizat la Digi24 că este vorba de o sesizare din oficiu a oamenilor legii. La centru cu pricina, nu există formulare completate de persoanele presupus imunizate, iar acestea nu figurează în registrul de vaccinare al locaţiei.

„La un centrul de vaccinare din Slobozia a reieşit că şase persoane sunt înregistrate în RENV, însă nu au fost identificate formulare completate de acestea şi nu figurează în registrul de vaccinare al centrului", a explicat purtătorul de cuvânt al IPJ Ialomiţa.

Poliţiştii au deschis dosar penal pe numele persoanei care a oferit adeverinţele de vaccinare, fiind cercetat pentru fals în înscrisuri şi abuz în serviciu.

„Aceste persoane se presupune că nu au fost supuse procedurii de vaccinare. Nu se regăsesc în registrul constituit. Nu există formulare completate, acord pacient sau chestionar de triaj", a mai spus Ludmila Dascălu. 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările