FOTO Casele viitorului, expuse la Slobozia

FOTO Casele viitorului, expuse la Slobozia

Expoziţia a adunat peste 20 de modele de locuinţe FOTO: M.S.

Muzeul Agriculturii din Slobozia a fost gazda unei expoziţii inedite. Elevii clasei de „Arhitectură“ a Liceului de Artă „Ionel Perlea“ din Slobozia şi-au prezentat casele pe care le-au realizat în cadrul unui proiect educaţional ştiinţific, de verificare a competenţelor profesionale.

Ştiri pe aceeaşi temă

Astăzi elevi, mâine arhitecţi

Expoziţia pe care au realizat-o elevii de la „Arhitectură“ reprezintă defapt un test de verificare a cunonştinţelor acumulate la şcoală, pentru obţinerea unui atestat profesional. Elevii au avut drept temă de proiect realizarea unor locuinţe. Proiectul a luat amploare, în momentul în care proiectele arhitectonice ale elevilor au devenit piese de muzeu.

„Ne-am obişnuit deja să realizăm pin intermediul elevilor Liceului de Artă expoziţii aici în cadrul muzeului. Toate lucrările copiilor sunt foarte frumoase şi arată strădania cu care au muncit“ a declarat profesorul Gheorghe Petre, directorul Muzeului Agriculturii din Slobozia.

Colecţia de case expusă la Slobozia, cuprinde peste 20 de modele. Majoritatea dintre acestea sunt locuinţe de vacanţă, destinate relaxării şi petrecerii timpului liber. Multe dintre ele se pot construi din materiale ecologice, precum lemnul şi se pot întreţine cu ajutoul resurselor regenerabile.

Casa potrivită, pentru o familie fericită

Carina Davidoiu (19 ani) a realizat o casă de vacanţă la munte. Locuinţa viitoarei arhitecte este construită exclusiv din lemn, este concepută pe două nivele care se pot separa între ele. Are o terasă mare şi confortabilă, care poate fi adaptată pentru un teren înclinat.

„Casa pe care eu am creat-o este destinată unei familii restrânse, care doreşte la sfârşit de săptămână să se relaxeze. Mai mult, alături de caeastă familie pot veni în vizită şi prietenii. Sunt locuri pentru toată lumea“ şi-a descris Carina proiectul.

 

Casele au o gemoetrie perfectă

Imagini din aceeasi galerie
  • Casele au o gemoetrie perfectă
  • Carina alături de casa visurilor sale 
  • Echipa arhitecţilor Liceului de Artă din Slobozia 
  • O altă elevă alături de casa sa 
Distribuie imaginea

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările