ANP: 11 deţinuţi, eliberaţi din penitenciarul Slobozia conform recursului compensatoriu

ANP: 11 deţinuţi, eliberaţi din penitenciarul Slobozia conform recursului compensatoriu

Deţinuţi, eliberaţi de la Slobozia FOTO Adevărul

11 deţinuţi, încarceraţi la Penitenciarul cu Regim Închis Slobozia, au fost eliberaţi, joi, 19 octombrie, ca urmare a scăderii zilelor executate în condiţii necorespunzătoare. Administraţia Naţională a Penitenciarelor a anunţat că alţi 35 de deţinuţi vor fi discutaţi în prima comisie pentru liberare condiţionată.

Ştiri pe aceeaşi temă

 
Recent intrată în vigoare, Legea nr. 169/2017 privind recursul compensatoriu prevede ca deţinuţii care nu au beneficiat de condiţii bune în penitenciare să primească „zile câştig”.
 
În luna noiembrie 2016, a fost iniţiat de către Ministerul Justiţiei un proiect de lege pentru completarea Legii nr. 254/2013 privind executarea pedepselor şi a măsurilor privative de libertate dispuse de organele judiciare în cursul procesului penal, prin adoptarea unui mecanism compensatoriu în zile-câştig, reglementat ca măsură generală de degrevare a penitenciarelor, în cadrul instituţiei liberării condiţionate.
 
Astfel, mecanismul compensatoriu este conceput ca un instrument juridic potrivit căruia, în vederea acordării liberării condiţionate, în calculul pedepsei ce poate fi considerată, potrivit legii, ca executată, se include, indiferent de regimul de executare a pedepsei, ca măsură compensatorie, şi executarea pedepsei într-un spaţiu mai mic de 3 mp/deţinut, caz în care, pentru fiecare perioadă de 30 zile consecutive executate în astfel de condiţii, se vor considera executate, suplimentar, şase zile din pedeapsa aplicată.
 
Vă recomandăm şi:

 

citeste totul despre: