VIDEO Mesajul albanezului care face cea mai bună îngheţată, către fraţii din Albania: „Suntem răscoliţi sufleteşte. Să aibă grijă acum, până când se termină cu replicile“

VIDEO Mesajul albanezului care face cea mai bună îngheţată, către fraţii din Albania: „Suntem răscoliţi sufleteşte. Să aibă grijă acum, până când se termină cu replicile“

Hashim Memish, veteranul poate celei mai cunoscute familii de albanezi din România, a mulţumit românilor care au sărit în ajutorul Albaniei după cumplitul cutremur petrecut marţi-dimineaţă şi a transmis un mesaj albanezilor care trec prin clipe grele.

Ştiri pe aceeaşi temă

 

„Suntem răscoliţi sufleteşte“, a spus pentru Adevărul Hashim Memish (80 ani), vorbind despre tragedia care s-a abătut asupra Albaniei, unde numărul victimelor care şi-au pierdut viaţa surprinse sub dărâmături creşte de la o oră la alta, iar cel al răniţilor de asemenea. De la sute de kilometri distanţă, veteranul familiei celebră în toată lumea pentru îngheţata, braga şi alviţa fabricate după reţete vechi, moştenite din familie, este cu sufletul aproape de fraţii albanezi. Mai mult, nepotul său, Abdullah Memish, a contactat încă de marţi autorităţile, vorbind mai întâi cu ambasadorul Albaniei în România, ulterior adresându-se şi autorităţilor locale pentru a pune la cale o colectă pentru albanezii greu-încercaţi.

 

 

„Sunt reprezentantul familiei Memish de la Slatina, mă numesc Memish Hashim şi suntem întristaţi pentru ce s-a abătut asupra Albaniei. Le doresc la albanezi să dea dovadă de mult calm şi să încerce cât pot să salveze pe cei care se găsesc în viaţă şi sunt răniţi şi să aibă încredere că nu numai ei, poporul şi autorităţile, dar toată lumea sunt cu ochii asupra Albaniei, să-i acorde ajutor. Să aibă grijă acum, până când se termină cu replicile. Nu putem avea certitudinea că s-a terminat, nu ştim încă asta. Oricum, suntem îngrijoraţi.

„Nu sunt cuvinte să adresăm mulţumiri fraţilor noştri români“

În ceea ce ne priveşte, pentru ajutorarea lor şi noi am luat legătura cu Ambasada Albaniei la Bucureşti să participăm şi noi după puterile noastre. Suntem alături de ei, pentru că lucrul acesta ne-a întristat enorm. Le dorim multă sănătate şi mulţumirile noastre poporului roman, care a fost printre primii care au acordat ajutoare. Nu uităm niciodată. Nu sunt cuvinte să adresăm mulţumiri fraţilor noştri români“, a spus Hashim Memish.

Familia Memish are rude în Albania, despre care primele informaţii sunt că nu ar fi fost afectate de efectele cutremurului de mare intensitate. Membrii familiei de albanezi care s-au stabilit cu aproximativ 300 de ani în urmă în România nu suferă însă mai puţin. Hashim Memish spune că vestea a avut un impact greu de imaginat asupra sa. „A fost ca un trăsnet, nu-mi venea a crede, nu…. Ca un fulger. Cuvinte prea multe nu se mai pot găsi, suntem răscoliţi sufleteşte. Suntem convinşi că acum toate telefoanele sunt blocate. Avem rude şi în Macedonia şi acolo am aflat, partial, că sunt bine, dar nu ştim nici acolo. Şi acolo a fost simţit. Oricum, din puţinele informaţii, rudele din Albania au scăpat cu viaţă“, a mai spus Hashim Memish.
Albanezii din Slatina deţin cea mai veche firmă din România, familia Memish reuşind să producă neîntrerupt, de aproximativ 300 ani, de când s-au stabilit pe meleaguri româneşti, delicatesuri cum numai la Slatina găseşti. „La atletul albanez“ este locul pe care toate înaltele oficialităţi l-au vizitat şi unde şi astăzi oaspeţii de seamă sunt conduşi cu prioritate. 

CITIŢI ŞI: FOTO VIDEO Cutremur devastator în Albania. UE activează Mecanismul de Protecţie Civilă

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: