VIDEO  Aglomeraţie în hypermarketurile din Slatina pentru masa de Paşte

VIDEO  Aglomeraţie
în hypermarketurile din Slatina pentru masa de Paşte

Marile lanţuri comerciale atrag şi de această dată cei mai mulţi clienţi... (FOTO: Mugurel Manea)

Slătinenii care au lăsat pe ultimele zile cumpărăturile de Paşte au luat cu asalt supermarketurile din oraş pentru a-şi completa stocul de provizii pentru ziua menţionată. Cele mai căutate în aceste zile au rămas hypermarketurile mari, mărcile cu tradiţie dând tonul şi luând “caimacul” vânzărilor. Indiferent că sunt pe jos ori cu autoturismele, slătinenii par a fi dat uitării criza economică şi cumpără "de toate pentru toţi".

Ştiri pe aceeaşi temă

Pe măsură ce se apropie ziua de duminică – 20 aprilie, când se sărbătoreşte Învierea Domnului, slătinenii par a fi intrat într-o veritabilă criză... de timp. Încă de la ora deschiderii şi până seara târziu - când îşi închid porţile, marile lanţuri comerciale din oraş care şi-au deschis aici centre mustesc de clienţi care forfotesc non-stop pe uşile magazinelor, iar circuitul autoturismelor care intră şi ies din parcările centrelor comerciale este necontenit. Cei mai mulţi sunt în căutare de carne de miel sau ied, preferând metoda „pescuitului la hypermarket”, unde au şansa de a găsi cât mai multe lucruri la un loc. Cei care se încumetă să vină pe jos la marile centre comerciale din Slatina, şi vorbim aici în special de mărcile ce nu mai au nevoie de nicio prezentare – Kaufland, Lidl sau Billa -, ies pe uşile acestora încărcaţi şi părăsesc locul doar cu taxiul. Fericiţii posesori de autoturisme au o soartă ceva mai uşoară: cărucioarele pline sunt duse la portbagajele maşinile, care, apoi, „înghit” toată puzderia de produse achiziţionate.

Iulian Barbu este unul dintre slătinenii care s-a decis să-şi facă toate cumpărăturile de Paşte de la unul dintre marile centre comerciale din oraş. Pentru că a reuşit să facă rost de carne de miel de la un prieten - cu care a cumpărat împreună animalul menţionat, acesta a lăsat cumpărăturile „adiacente” pentru un hypermarket unde ştia că va găsi tot ce-şi doreşte. Şi a avut dreptate, căruciorul „plin ochi” fiind o dovadă elocventă în acest sens.

"Cea mai mare problemă, adică mielul, am rezolvat-o împreună cu un vecin cu care am cumpărat un miel şi l-am împărţit. Acum a rămas să iau ce mai trebuia completat: nişte suc, ceva berici, două sticle de vin de soi, două cartoane de ouă, pâine, ulei, mai multe tipuri de condimente că soţia mea este mare bucătăreasă, dulciuri pentru copii şi alte nimicuri. Acum aşteptăm ziua de duminică, dar luni parcă văd că iar revin aici să mai ceva”, spune Iulian.

Ca Iulian sunt mii de slătineni care, pe măsură ce ziua de Paşti este tot mai aproape, iau cu asalt hypermarketurile din oraş. Trecând peste apetitul ce pare a fi fără măsură al slătinenilor pentru a face cumpărături mai mult decât de obicei în aceste zile, este indicat să nu uite să verifice etichetele de pe orice produs pe care intenţionează să-l achiziţioneze, aceasta pentru a elimina orice eventuale probleme ulterioare. Pentru cei care vor avea surprize neplăcute la cumpărături indicăm adrese de contact ale Oficiului pentru Protecţia Consumatorilor Olt unde pot semnala problemele observate: telefon – 0249/415.531 sau e-mail reclamatii.olt1@opc.ro.
 

Vă mai recomandăm:

La Slatina, un singur punct de sacrificare a mieilor la 65.000 de locuitori

Jandarmii olteni vor ţine “aproape” de Paşti

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările