Suspiciune de toxiinfecţie alimentară la un mare colegiu din Slatina. 24 copii s-au prezentat la spital. Director: Simptome au şi cei care n-au mâncat UPDATE

Suspiciune de toxiinfecţie alimentară la un mare colegiu din Slatina. 24 copii s-au prezentat la spital. Director: Simptome au şi cei care n-au mâncat UPDATE

24 de copii au ajuns la Urgenţe FOTO: A.M.

Un posibil caz de toxiinfecţie alimentară se cercetează la Slatina. De marţi-seara, 24 mai 2022, şi până în dimineaţa de miercuri, 25 mai 2022, au ajuns la spital 24 copii cu simptomatologie digestivă: dureri abdominale, diaree, greaţă, vărsături. Toţi sunt elevi ai aceleiaşi unităţi şcolare.

Ştiri pe aceeaşi temă

UPDATE: Directorul Colegiului Naţional „Ion Minulescu“, prof. Christian Ionescu, spune că e puţin probabil să fie vorba despre o toxinfecţie alimentară, pentru că pe de o parte au simptome digestive şi elevi din internat care nu au mâncat marţi, 24 mai 2022, la cantina internatului, iar pe de altă parte copiii au început să lipsească din motive medicale încă de luni, 23 mai 2022.

„Avem câţiva copii bolnavi de la internat, avem şi de la cei mici, de la I-IV. Încă de săptămâna trecută au fost cazuri, la o clasă, cel puţin, au lipsit mai mulţi, luni au lipsit 12 la o singură clasă, la ciclul primar, marţi ceva mai puţini şi astăzi sunt de la mai multe clase. Dar ideea este că nu toţi au mâncat la internat. Sunt şi din cei care au mâncat la internat, şi din cei care n-au mâncat... La noi mănâncă, totuşi, 300 de copii, ca să fie doar 10 cazuri din internat... La orice internat se ţin probe timp de 48 de ore, noi le avem, o să le ia DSP-ul să le verifice şi să vedem“, a declarat directorul unităţii şcolare, pentru „Adevărul“.

Prof. Christian Ionescu a mai precizat că astăzi lipsesc din motive medicale aproximativ 40 de elevi, însă sunt şi elevi care au mâncat la şcoală, dintre cei înscrişi în programul de after-school sau care stau în internat, dar şi elevi care nu au mâncat la cantina liceului. Şi câteva cadre didactice prezintă de asemenea simptome digestive, a mai precizat directorul, fiind cert că este vorba de o răspândire în colectivitate, însă doar în urma analizelor se va putea stabili dacă la mijloc este o toxiinfecţie alimentară, o enteroviroză sau altceva.

Ştirea iniţială

Copiii sunt elevi ai Colegiului Naţional „Ion Minulescu“ din Slatina, cea mai mare unitate şcolară din judeţ, şi cea mai „vânată“, care are clase pentru toate ciclurile de învăţământ. 

Colegiul are şi internat şi cantină, aici preparându-se mâncare pentru elevii care au optat pentru masa caldă (în special elevi din ciclul primar şi elevi care locuiesc în internatul şcolii).

„Este o suspiciune de toxiinfecţie alimentară, pot fi enteroviroze... S-au prelevat probe de la copiii internaţi şi aşteptăm să vedem rezultatele analizelor. Sunt 11 copii la secţia Boli Infecţioase şi trei la Pediatrie. Au fost 24 de prezentări la UPU“, a declarat managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă Slatina, Angela Nicolae, pentru „Adevărul“.

Copiii au vârste între 6 şi 17 ani şi toţi sunt elevi ai Colegiului Naţonal „Ion Minulescu“ din Slatina. Prezentările la Urgenţe au început marţi-seară, în jurul orei 20.30. „Starea lor e bună, toţi au reacţionat bine la tratament, unii nici nu mai prezintă simptome. Copiii sunt bine“, a mai spus managerul SJU.

Reprezentanţii spitalului au anunţat Direcţia de Sănătate Publică, urmând ca această instituţie să desfăşoare propria anchetă. Conform aceleiaşi surse, nu sunt cazuri de copii în stare critică sau gravă.

Vă recomandăm să citiţi şi:

Premieră la Spitalul Victor Babeş din Timişoara. Chirurgie toracoscopică video-asistată, folosită pentru rezecţia unor tumori

Durerile frecvente de burtă pot indica o inflamaţie în organism. Ce este important de ştiut

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările