Slatina: Primii doi olteni au fost răpuşi de gripa porcină

Slatina: Primii doi olteni au fost răpuşi de gripa porcină

Pacienţii au fost aduşi la spital în urmă cu o săptămână.

O femeie de 69 de ani din comuna Pleşoiu şi un bărbat de 54 de ani din Sprâncenata, Olt, au murit zilele trecute de gripă nouă după ce au stat la secţia de Reanimare a Spitalului Judeţean o săptămână.

Ştiri pe aceeaşi temă

Pacienţii au fost internaţi pe 31 decembrie la Spitalul Judeţean de Urgenţă Slatina, iar femeia a decedat pe 3 ianuarie, iar bărbatul pe 4 ianuarie.
„Pacienţii, de 69, respectiv 54 de ani, s-au internat pe 31 decembrie la Secţia medicală a Spitalului de Urgenţă Slatina, fiind suspecţi de gripă nouă. Le-au fost recoltate probe care au fost trimise la Institutul Cantacuzino din Bucureşti şi au fost puşi sub tratament cu Tamiflu. Starea lor de sănătate s-a înrăutăţit ulterior şi au fost transferaţi în Secţia Anestezie, Terapie Intensivă. Pe 3 ianuarie, femeia a decedat, iar bărbatul a murit pe 4 ianuarie. Ulterior, s-a primit şi confirmarea că ei erau purtători ai virusului pandemic“, a explicat asistent Gabriela Gogiu, din cadrul Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Olt.
Ambii pacienţii erau foarte bolnavi. „Femeia suferea de diabet zaharat tip 2 şi de hipertensiune arterială esenţială, iar bărbatul suferea de hepatită etanolică, TBC pulmonar şi de cardiomiopatie dilatativă“, a explicat asistent Gabriela Gogiu, din cadrul DSP Olt.

Bărbatul, bolnav de ciroză

Trupul lui Alexandru Ciocârlău, bărbatul din localitatea Sprâncenata, care a murit de gripă porcină, a fost adus aseară acasă, iar familia se pregăteşte acum de înmormântare. „Bărbatul care a murit este vecin cu o funcţionară de la Starea Civilă. Am aflat că a fost adus aseară acasă pentru că a murit la spital. Omul era foarte bolnav, suferea de ciroză, iar familia se aştepta ca el să moară din clipă în clipă“, a spus Constantin Voicu, secretar în cadrul Primăriei Sprâncenata. Dacă de bărbatul din Sprâncenata, autorităţile au aflat, de femeia din Pleşoiu care a murit tot de gripă nouă reprezentanţii primăriei nu ştiu nimic. Aceştia spun că nu s-a înregistrat niciun deces de gripă porcină la ei în comună.

De la începutul pandemiei şi până în prezent, în judeţul Olt au fost înregistrate 106 cazuri suspecte, dintre care 52 au fost confirmate. Aproximativ 10.000 de persoane din Olt au fost imunizate până acum împotriva gripe noi. Numai în săptămâna precedentă, 28 decembrie-3 ianuarie, au fost realizate 5.016 de doze de vaccin gripal pandemic.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările