UPDATE Traficanţii de droguri din Slatina au fost arestaţi. Când rămâneau fără „marfă“, aceştia pregăteau droguri folosind diverse plante şi acetonă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Şapte persoane au fost reţinute, în noaptea de marţi spre miercuri, în urma audierilor-maraton de la DIICOT Olt, acestea fiind acuzate de organizarea unui grup infracţional, trafic de droguri, operaţiuni cu substanţe susceptibile a avea efecte psihoactive.

UPDATE: Cei şapte traficanţi de droguri din Slatina aduşi la audieri marţi-dimineaţă şi reţinuţi ulterior au fost prezentaţi judecătorului de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Olt. Judecătorul a acceptat propunerea procurorilor DIICOT Olt, după ce i-a audiat separat, tot la solicitarea procurorului de caz, iar cei şapte suspecţi au fost arestaţi pentru 30 de zile. Şeful grupării, Marius Ionuţ Iordache, zis „Atomenu“, este recidivist, având probleme cu legea nu doar în România. 

Procurorii spun că gruparea a comercializat o cantitate de peste 10 kilograme de droguri, în valoare de peste 300.000 lei, marfa fiind adusă din Craiova sau cumpărată de pe Internet. Atunci când, însă, rămâneau fără marfă, membrii grupării preparau diferite amestecuri de plante şi acetonă sau alcool, cu efect devastator pentru consumatori.

De asemenea, s-a constatat că  în momentul în care inculpatul Iordache Marius  Ionuţ  avea dificultăţi în  procurarea substanţelor cu efecte psihoactive  de pe raza municipiului Craiova, inculpata Lilea Ana şi Manda Marius Ionuţ îşi produceau singuri substanţe cu efecte psihoactive prin  amestecarea plantelor de salvie cu acetonă ori alcool etilic. Astfel, produsul creat avea efecte psihoactive diferite decât substanţele psihoactive cumpărate de pe raza municipiului Craiova.

 În urma investigaţiilor efectuate în cauză s-a constatat  că respectivele produse comercializate de către membrii grupului au provocat consumatorilor de astfel de produse, în special minori, stări de somnolenţă, de debarasare de la viaţa cotidiană, fie pe termen scurt  fie pe termen lung iar mulţi dintre aceştia au avut perioade  în care,  după consumarea acestor produse,  au fost internate în stare gravă în unităţi spitaliceşti“, se menţionează într-un comunicat de presă al DIICOT.

Ştirea iniţială

Suspecţii au ajuns în arestul IPJ Olt şi vor fi prezentaţi, astăzi, judecătorului de drepturi şi libertăţi al Tribunalului Olt cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile. Cele şapte persoane - Ilie Leonard Lale – brancardierul de la Spitalul Judeţean de Urgenţă Slatina, - Cezar Jumate - fiul viceprimarului din localitatea Milcov, Marius Ionuţ Iordache - şeful grupării , complicea sa - Ana Lilea, Manda Claudiu, Manda Marius şi Petrişor Rareş Denghel (ultimul, din localitatea Caracal) – au fost puse sub acuzare, infracţiunile comise de aceştia, spun procurorii, fiind constituirea unui grup infracţional, trafic de droguri, operaţiuni cu substanţe susceptibile a avea efect psihoactiv.

Activitatea infracţională a început în septembrie 2016, reţeaua fiind pusă la cale de „capul“ grupării, Marius Ionuţ Iordache (29 ani), fără ocupaţie, ajutat de complicea sa, Ana Lilea (39 ani). Ulterior, celor doi li s-au alăturat în afacere şi alte persoane, procurorii identificând în total 14 suspecţi. Printre aceştia, brancardierul de la Spitalul Judeţean de Urgenţă Slatina, Ilie Leonard Lale, în apartamentul căruia s-au găsit la percheziţii peste 1.400.000 lei şi 6.000 euro, o altă sumă de bani, peste 13.000 lei, fiind găsită la locuinţa unui alt suspect.

Cei invinuiţi vindeau pliculeţe cu etnobotanice, dar şi haşiş, spun procurorii, peste tot în Slatina. Dacă un gram de etnobotanice îl vindeau cu 25 lei, haşişul ajungea şi la 50-60 de lei. Dealerii nu consumau, în schimb, din marfa pe care o comercializau. O vindeau tinerilor, în special, anchetatorii identificând şi un consumator în vârstă de 15 ani. Dealerii îşi făceau veacul prin preajma şcolilor, dar nu numai, cartierul Progresul, Baza sportivă nr. 5, zona Şcolii Gimnaziale „Ştefan Protopopescu“ fiind doar câteva dintre ele.

Vestea că deţin marfă s-a răspândit repede, aşa că aveau clienţi. În cei aproape doi ani, gruparea a comercializat aproximativ 10 kg de droguri. La percheziţiile efectuate ieri de poliţişti s-au descoperit importante sume de bani (în total peste 160.000 lei şi peste 6.000 euro, cea mai mare sumă, peste 1.400.000 lei, fiind găsită în locuinţa brancardierului de la spital), dar şi un pistol cu bile, telefoane mobile şi plicuri cu droguri pregătite pentru a fi comercializate.

Slatina



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite