Moartea tragică a lui Marius Rădoi, campion naţional la tenis de masă. „El era sufletul echipei“ FOTO VIDEO

Moartea tragică a lui Marius Rădoi, campion naţional la tenis de masă. „El era sufletul echipei“ FOTO VIDEO

Marius Rădoi (19) ani, campion naţional şi balcanic la tenis de masă FOTO: Facebook/Andreea Zanfir

Marius Rădoi, copilul rebel al tenisului de masă din Slatina, s-a stins miercuri-seara, 2 decembrie 2020, în urma unui cumplit accident rutier. Colegii şi antrenorii sunt în stare de şoc.

Ştiri pe aceeaşi temă

O ştire cumplită, care s-a viralizat în dimineaţa zilei de 3 decembrie, a îndoliat comunitatea slătineană. Marius Rădoi, un tânăr de 19 ani, fiul inspectorului-şef adjunct al Inspectoratului Judeţean de Poliţie Olt, comisarul-şef Cristinel Rădoi, a murit într-un grav accident de circulaţie. 

Crunta întâmplare a făcut ca la locul accidentului să ajungă cu primul echipaj de poliţie chiar tatăl său. 

Marius, singur în maşină, a derapat într-o curbă, lovind cu autoturismul un cap de pod. Deşi s-a încercat resuscitarea aproape două ore, tânărul nu a mai putut fi, însă, salvat, decesul fiind consemnat la spitalul din Slatina. 

GALERIE FOTO CU MARIUS RĂDOI

Marius, tânărul pe care îl plâng astăzi, fără excepţie, toţi cei care l-au cunoscut, practica tenisul de masă de performanţă de 13 ani. Multiplu campion naţional, campion balcanic, însă înainte de toate un copil, un adolescent şi ulterior un tânăr cu vocaţia prieteniei. 

 

 

„Marius avea darul de a transforma chiar şi un lucru rău în ceva bun, era modelul copiilor din sală“, „Marius aducea soarele în încăperea în care intra“, „îi inspira pe toţi“, „avea o vorbă, un gest, pentru fiecare, pentru cei din generaţia lui, dar şi pentru cei mici“, „sportivii din generaţiile mai mici îl adorau“, „un băiat zglobiu, vioi, săritor, voia să le facă pe toate dacă putea. Un băiat cu suflet pentru sport“, „era sufletul echipei“ sunt doar câteva dintre gândurile rostite cu vocea întretăiată de lacrimi de profesorii şi colegii lui de la Clubul Sportiv Şcolar Slatina, secţia Tenis de Masă.

Imaginea „argintului viu“ care a intrat, cu mama de mână, la 6 ani în sala de antrenament de la Liceul cu Program Sportiv le-a rămas profesorilor săi pe retină. Marius a dat repede semne că are un talent deosebit, câştigând, nici trei ani mai târziu, Paleta de Argint, trofeul râvnit de toţi copiii pasionaţi de tenis de masă. „A câştigat tot ce se putea câştiga la Juniori“, spun profesorii săi.

„Ai spus că ai puţină treabă,  dar nu trebuia sa se întâmple asta niciodată!“

Antrenorul emerit Petre Arnăutu, cel care l-a preluat în jurul vârstei de 11 ani, îl descrie drept tânărul care „voia să le facă pe toate, dacă putea“. Un răzvrătit căruia nu puteai să nu-i ierţi totul, un entuziast, veşnic în mişcare, cel care le-a oferit în modul cel mai natural cu putinţă celor mai mici din timpul său, din energia sa. Campionul care juca baschet cu cei mici în sală, care trecea de la o echipă de fotbal la alta, pentru a nu fi părtinitor, cel care, cu o trecere de mână prin părul puştilor ştergea ca prin minune lacrimile unui eşec sau ostoia povara criticilor unui antrenor. „E bine, lasă, data viitoare va fi şi mai bine!“ au auzit toţi puştii din sală, fete sau băieţi, toţi cei care astăzi îl plâng pe „Marius al nostru“ cu lacrimi care par că nu se vor usca niciodată. Glume, şotii, farse, nimeni nu se mai întreba cine poate fi autorul, chiar dacă uneori nu era el.

Din toate fotografiile, multe repostate astăzi pe conturile de socializare ale colegilor săi, zâmbetul lui Marius Rădoi radiază optimism. Din câteva îl urmăresc membrii familiei, aproape nelipsiţi din galerie la concursuri. „Familia l-a susţinut enorm“, spun profesorii pe care perspectiva de a vorbi despre Marius la trecut îi paralizează.

„Dumnezeu a hotărât să pleci prea devreme dintre noi! Suntem cu toţii şocaţi de această veste... cuvintele sunt de de prisos. Ne-ai părăsit , soarele vieţii a apus prea devreme,  Marius...ai spus că ai puţină treabă, dar nu trebuia sa se întâmple asta niciodată! Drumul tău s-a oprit aici , dar prietenia care ne-a legat de atâta timp şi toate amintirile minunate nu le poate şterge nimeni niciodată! Nu te vom uita niciodată, Marius Radoi“, este unul dintre mesajele postate pe contul de socializare al tenismenului. 

„Dumnezeu sa te ierte!!! Ai fost cel mai cuminte baiat care l am cunoscut...“,, este un alt mesaj.

„O inimă bună a încetat să mai bată, un suflet mare s-a ridicat la cer, lăsând în urmă durere şi un gol imens. Nu vom uita lumina şi veselia din ochii tăi, iar rugăciunile noastre sunt pentru tine, MARIUS! Îngerii să vegheze drumul tău lin către Dumnezeu!

Sincere condoleanţe!“, este mesajul profesorilor şi colegilor săi de la CSS Slatina.

Într-un scurt interviu acordat pentru publicaţia Adevărul, pe când avea doar 10 ani, Marius Rădoi spunea:  „Nu îmi plac minciuna şi prefăcătoria, sunt cele mai urâte trăsături la un om. Eu spun adevărul în faţă oricui”, principii pe care le-a respectat.

Drum lin spre îngeri, Marius Rădoi!

Vă recomandăm şi: 

Fiul adjunctului Poliţiei Olt a murit într-un cumplit accident rutier 

Marius Rădoi colecţionează premii şi medalii la tenis de masă 

 

Marius Rădoi (19 ani), campion național și balcanic la tenis de masă,  în vremea junioratului, și campion la dublu mixt, alături de campioana Adina Diaconu, a decedat miercuri-seară, într-un cumplit accident rutier. FOTOGRAFII: Facebook/Marius Rădoi

Imagini din aceeasi galerie
  • Marius Rădoi (19 ani), campion național și balcanic la tenis de masă,  în vremea junioratului, și campion la dublu mixt, alături de campioana Adina Diaconu, a decedat miercuri-seară, într-un cumplit accident rutier. FOTOGRAFII: Facebook/Marius Rădoi
  • Marius Rădoi este sportivul pe care îl plânge un oraș întreg
  • Pe podium, alături de Adina Diaconu, la dublu-mixt
  • Marius a început tenisul de masă la 6 ani
  • Cu doar un an în urmă, alături de colegii seniori de la Slatina
  • Marius Rădoi, „sufletul“ clubului de tenis de masă de la Slatina
  • Campion în 2012
Distribuie imaginea

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările