La Slatina, un jandarm cinstit a returnat un portofel cu aproape 700 lei găsit pe stradă

La
Slatina, un jandarm cinstit a returnat un portofel cu aproape 700 lei găsit pe stradă

Jandarmul nu a dorit să i se dezvăluie identitatea, spunând că şi-a făcut datoria... (FOTO: Adevărul)

O femeie din municipiul Slatina a trecut, luni – 10 februarie, prin momente de cumpănă după ce a constatat că nu mai avea în posesie portofelul în care avea bani, carduri şi toate actele de identitate. Din fericire, coşmarul ei a luat final după doar câteva ore şi aceasta deoarece a avut surpriza să fie sunată de un jandarm care a rugat-o să se prezinte la sediul instituţiei pentru a-şi ridica obiectul pierdut.

Ştiri pe aceeaşi temă

Jandarmul respectiv, angajat al Inspectoratului de Jandarmi Judeţean (IJJ) Olt, făcea parte dintr-o patrulă mixtă de ordine publică şi siguranţă publică aflată în serviciul de patrulate pe strada Libertăţii din municipiul Slatina când, în după-amiaza zilei de luni – 10 februarie, orele 17.00, a găsit pe trotuar un portofel de culoare maron.

Militarul a ridicat portofelul de jos şi a verificat conţinutul acestuia, constatând că în interiorul acestuia se aflau actele de identitate ale unei persoane de sex feminin - o femeie de 31 de ani, cu domiciliul în Slatina, mai multe documente de identitate şi nu numai, precum şi o serie de carduri bancare, plus suma de 682 lei. Jandarmul se pare că nu stat însă prea mult pe gânduri la ce urma să facă.

“Subofiţerul de jandarmi a apelat-o pe proprietara portofelului după ce a luat la cunoştinţă de conţinutul acestuia, acest lucru fiind posibil datorită faptului că femeia deţinea mai multe cărţi de vizită cu numele şi numărul de telefon. Odată stabilită legătura i s-a comunicat acesteia să se prezinte la sediul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Olt pentru a reintra în posesia obiectului. Ulterior, a fost doar o problemă de timp până ce acest lucru a devenit realitate”, a declarat mr. Emanuel Botan, purtător de cuvânt al IJJ Olt, care nu a putut prezenta identitatea jandarmului, la dorinţa acestuia din urmă.

Proprietara portofelului pierdut s-a prezentat chiar în seara zilei de luni la sediul unităţii de jandarmi, recuperându-şi bunurile de la care îşi luase gândul. Aceasta a mulţumit jandarmului pentru gestul său şi pentru modul în care a înţeles să-şi facă datoria.
 

Mai puteţi citi:

Jandarmii olteni “ţin aproape” de Revelion

Nouă persoane din judeţul Olt riscă închisoarea pentru furt de energie electrică

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările