VIDEO Familia Alexandrei cere strămutarea dosarului: „Nu vrem ca Dincă să mai fie protejat. Vrem adevărul“

VIDEO Familia Alexandrei cere strămutarea dosarului: „Nu vrem ca Dincă să mai fie protejat. Vrem adevărul“

Avocatul familiei Măceşanu a depus astăzi la Tribunalul Olt două cereri, una vizând strămutarea procesului de la Slatina, iar o alta, mai multe excepţii invocate în cauză.

Ştiri pe aceeaşi temă

Dosarul crimelor de la Caracal a fost trimis în judecată şi a ajuns la Tribunalul Olt, unde în termen de 35 zile avocaţii părţilor pot depune excepţii. Primii care au făcut-o sunt părinţii Alexandrei, prin avocatul Aurel Moldovan. Familia cere strămutarea procesului, părinţii declarând că  nu au încredere că această cauză ar putea fi judecată impartial în judeţul în care s-au petrecut faptele.

„Ne-am deplasat la Tribunalul Olt pentru a depune două cereri, una de strămutare a acestui dosar, în baza articolului 71, şi o cerere privind mai multe excepţii pe care le vom discuta în camera preliminară, să vedem când se va stabili şi unde competenţa instanţei de judecată.

În primul rând am solicitat strămutarea acestei cauze pentru ca acest complet de judecată să nu fie afectat în imparţialitatea privind modalitatea justă în care ar trebui să se efectueze cercetarea judecătorească. Este de notorietate şi ştim cu toţii nivelul la care s-a conclucrat în acest judeţ în care comisarul Alexe (n.r. – la data procducerii faptelor Nicolae Alexe era adjunctul comandantului IPJ Olt şi cel care a coordonat căutările Alexandrei după apelul fetei la 112), fiind prieten cu lumea interlopă, ar putea să implice cumva judecătorii şi să avem suspiciuni rezonabile cu privire la imparţialitatea lor“, a spus avocatul, declarând că sunt suspiciuni şi în ceea ce priveşte eventualele legături ale lui Dincă în lumea justiţiei.

„Există suspiciuni şi în acest sens, având în vedere că la Hotelul Romula, după cum bine ştiţi, se făceau multe petreceri între procurori, judecători, interlopi, şi s-ar putea ca şi Dincă să aibă legături, întrucât în data de 25 iulie Dincă a trecut destul de des pe la Hotelul Romula, unde a stat cel puţin o jumătate de oră“, a mai spus avocatul.

În privinţa excepţiilor depuse, se va invoca, a mai spus Moldovan, nelegalitatea actului de sesizare a instanţei de judecată şi se va cere retrimiterea dosarului la organele de cercetare pentru completare.

„Noi ne aşteptăm să se facă dreptate“

Mama Alexandrei, Tudoriţa Măceşanu, a declarat din nou că personal este convinsă că fata este în viaţă şi că a fost traficată, acuzându-i încă o dată pe procurori că nu au făcut toate eforturile să o caute.
„Noi ne aşteptăm să se facă dreptate, să se afle adevărul. Ne dorim să fie mutat dosarul. Nu mai avem încredere în nimeni, având în vedere prin câte a trecut copilul nostru şi de câte ori putea fi salvat. Cum să mai ai încredere în poliţiştii care sunt puşi să ne salveze, care de-asta sunt plătiţi, să ne salveze?! (…) Am spus dintotdeaua şi susţin cu tărie că Alexandra este dusă peste hotare, este traficată. Alexadra nicidecum nu este moartă“, a spus mama fetei.

Ioan Măceşanu a declarat la rândul său că i-a mai rămas încrederea în Dumnezeu şi că se roagă şi aşteaptă ca într-o zi fata să vină acasă. „Ne-am mai rămas doar Dumnezeu, să ne rugăm. Şi într-o zi o aşteptăm acasă. Deja a trecut prea mult timp de când nu este, ne este foarte greu. (…) Sperăm ca judecătorul să-şi dea semaa că dosarul nu este complet, a spus tatăl Alexandrei, familia adresând şi un mesaj judecătorilor Tribunalului Olt, dacă se va decide judecarea cauzei la Slatina: „Să fie corecţi, să se gândească că şi ei au copii. Să descopere adevărul şi să se facă dreptate, dacă va rămâne aici.

Nu am niciun mesaj pentru domnul procuror, pentru că nu au făcut nimic pentru a ne găsi copilul, tot timpul au considerat-o moartă, nu au făcut absolut nimic să o caute vie, ei au căutat-o de la bun început moartă. Păcat, că şi dumnealui are copii!“, au mai spus soţii Măceşanu.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: