Dispozitive speciale de poliţişti şi jandarmi într-un cartier din Slatina. Poliţia ia pentru a doua oară măsura în acest an

Dispozitive speciale de poliţişti şi jandarmi într-un cartier din Slatina. Poliţia ia pentru a doua oară măsura în acest an

Poliţiştilor de la ordine publică li se alătură şi colegi jandarmi şi poliţişti de la Acţiuni Speciale

Anumite zone dintr-un cartier slătinean vor fi supravegheate suplimentar până în 20 august, după ce două grupuri de tineri s-au bătut pe stradă, doi oameni ajungând la spital.

Ştiri pe aceeaşi temă

Scandalul între două grupuri rivale de tineri s-a petrecut duminică, 5 august 2018, însă ecourile nu s-au stins nici până în prezent, poliţiştii din cadrul IPJ Olt, care se tem că acel conflict ar putea reizbucni, instituind joi, 9 august 2018, o zonă specială de siguranţă publică.

Măsura este adoptată pentru a doua oară în acest an, până în 20 august 2018 urmând ca în cartierul Progresul să patruleze echipe mixte de poliţişti şi jandarmi.

Totul a pornit de la un conflict izbucnit între trei tineri, duminică după-amiază, doi dintre ei agresându-l verbal pe cel de-al treilea. Acesta, ajuns acasă, şi-a chemat prietenii şi au pornit împreună în căutarea celor doi, în scop de răzbunare. Astfel a izbucnit în cartierul Progresul, unde cei doi locuiesc, o adevărată luptă, din care cei doi au ieşit agresaţi grav, ajungând în cele din urmă la spital, însoţiţi de prieteni. Unul dintre ei are, conform certificatului medico-legal, nevoie de 11 zile de îngrijiri medicale, cel de-al doilea, de patru zile. Tinerii au depus ulterior plângere la poliţie, iar la două zile poliţiştii au descins la domiciliul agresorilor, fiind identificate şase persoane implicate în agresiune. Trei dintre acestea sunt în prezent cercetate sub control judiciar.

Evenimentul de duminică, pe de altă parte, s-a stins greu, numărul mare de persoane, susţinătorii celor două tabere, adunat în preajma spitalului impunând prezenţa poliţiştilor. Poliţiştii sunt, de altfel, cei care au împiedicat reizbucnirea, în aceeaşi seară, a scandalului. Pentru că acest lucru s-ar putea întâmplaînsă  în orice moment, s-a instituit zona de siguranţă, alături de poliţiştii de la ordine publică şi de jandarmi fiind angrenaţi în acţiune şi poliţiştii SAS şi patrula mobilă de jandarmi de la Dolj.

„Pentru prevenirea unor astfel de fapte şi pentru asigurarea unui climatde ordine şi siguranţă publciă pe raza municipiului Slatina, conducerea Inspectoratului de Poliţie Judeţean Olt a dispus instituirea unei zone speciale de siguranţă publică. În cadrul acesteia vor acţiona în sistem integrat poliţişti din cadrul Poliţiei Municipiului Slatina şi efective de jandarmi. Dispozitivul de ordine publică va fi direcţionat în zonele cele mai sensibile din cartierul Progresul şi zona va fi asigurată şi de către o grupă de intervenţie din cadul Serviciului pentru Acţiuni Speciale Olt“, a transmis IPJ Olt.

 

citeste totul despre: