Darius Vâlcov, la loc comanda. DNA a obţinut respingerea arestului la domiciliu şi menţinerea după gratii a senatorului PSD

Darius
Vâlcov, la loc comanda. DNA a obţinut respingerea arestului la
domiciliu şi menţinerea după gratii a senatorului PSD

Darius Vâlcov  (FOTO: Mediafax)

Fostul ministru de Finanţe, Darius Vâlcov, rămâne în spatele gratiilor după ce judecătorii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie au decis, vineri – 24 aprilie, că motivele Direcţiei Naţionale Anticorupţie de menţinere în arest preventiv a fostului edil de Slatina sunt întemeiate. La începutul acestei săptămâni, magistraţii Curţii Supreme respinseseră prelungirea arestării preventive a lui Vâlcov şi cercetarea lui în arest la domiciliu.

Ştiri pe aceeaşi temă

Încă o dată, speranţele senatorului PSD de Olt, Darius Vâlcov, de a scăpa din “Beciul Domnesc” de la subsolul Poliţiei Capitalei, au fost spulberate de către autorităţi. Fostul edil al Slatinei între 2004-2012 păstra speranţe mari după ce, luni seară – 20 aprilie, judecătorii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ) respinseră noua cerere a procurorilor Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) de prelungire a arestării preventive a fostului ministru al Finanţelor şi anunţaseră înlocuirea acestei măsuri cu una mai blândă, respectiv arestarea la domiciliu. Numai că procurorii DNA au contestat decizia ÎCCJ în cursul zilei de miercuri – 22 aprilie, iar astăzi, vineri – 24 aprilie, judecătorii Curţii Supreme s-au răzgândit şi au decis să prelungească arestarea preventivă a senatorului pesedist de la Olt până la data de 24 mai.

Procurorii DNA şi-au argumentat vineri, în faţa ÎCCJ, solicitarea menţinerii în arest preventiv a lui Vâlcov, prin faptul că există importante discrepanţe între declaraţiile sale şi cele ale denunţătorilor fostului primar de Slatina/ministru de Finanţe.

Darius Vâlcov este protagonist al unui mega-dosar instrumentat de Direcţia Naţională Anticorupţie unde este acuzat de trafic de influenţă şi luare de mită. Senatorul pesedist, fost şef al organizaţiei PDL Olt vreme de ani buni, a fost arestat preventive pe 2 aprilie a.c., pentru 23 de zile după ce petrecuse deja şapte zile în arest la domiciliu în Slatina. Potrivit DNA, în cursul anului 2009, Theodor Berna, administratorul firmei de construcţii Tehnologica Radion Bucureşti, l-a contactat pe Darius Vâlcov, primar pe atunci al municipiului Slatina, căruia i-a propus ca, în schimbul oferirii sprijinului în influenţarea factorilor de decizie în vederea câştigării unor licitaţii importante de lucrări pentru obiective situate în municipiu, dar şi în oraşele Scorniceşti, Piatra-Olt şi Drăgăneşti, să îi dea 20% din valoarea sumelor încasate, fără TVA. În schimbul acestor contracte, Vâlcov ar fi primit suma de aproximativ două milioane de euro, atât direct, cât şi prin intermediari, unul dintre aceştia fiind Minel Florin Prina, administrator public la Primăria Slatina la acel moment (ajuns ulterior primar în locul lui Vâlcov - în februarie 2013, n.r.).

Unul din referatele procurorilor DNA relevă că Vâlcov a încercat, la începutul acestei luni, să-şi îmbunătăţească situaţia juridică făcând un “autodenunţ-denunţ” în care l-a menţionat şi pe finul şi colegul său de partid, deputatul PSD Daniel Bărbulescu, partener de afaceri după cum au aflat procurorii, deşi avea şi el interdicţii în acest sens fiind parlamentar din anul 2008. Din păcate, fostul edil de Slatina din perioada 2004-2012 s-a trezit târziu, acesta aflând cu stupoane că a făcut degeaba autodenunţul deoarece bunul său “amic” Bărbulescu i-o luase înainte şi îl turnase primul, acesta fiind şi motivul pentru care deputatul pesedist nu este (încă) acuzat în dosarul lui Vâlcov. Vâlcov a recunoscut în faţa procurorilor o parte din acuzaţiile care i se aduc, inclusiv că a primit 1,5 milioane de euro mită.

Vă mai recomandăm pe aceeaşi temă:

Darius Vâlcov află vineri dacă scapă de arest

Noaptea minţii: Darius Vâlcov a încercat să se autodenunţe, dar „amicul” Daniel Bărbulescu i-a luat-o înainte

Darius Vâlcov rămâne după gratii. Ce “surprize” îi mai pregătesc procurorii DNA fostului primar de Slatina

Darius Vâlcov, încătuşat a doua oară

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările