Crima din Caracal: Ce mesaj a primit bunicul fetei dispărute în aprilie

Crima din Caracal: Ce mesaj a primit bunicul fetei dispărute în aprilie

Procurorii de la Crimă Organizată pun cap la cap informaţiile primite în ultimele trei luni de la dispariţia Mihaelei, prima tânără despre care se bănuieşte că ar fi fost victima criminalului în serie din Caracal.

Potrivit unei informari a Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Crimă Organizată şi Terorism (DIICOT), bunicul Mihaeleie ar fi depus încă din 15 aprilie o plângere la poliţia locală din  Dioşti, în care anunţa că nepoata sa a dispărut.
 
Trei zile mai târziu, la 18 aprilie, poliţia a deschis un dosar penal pentru lipsire de libertate, dosarul fiind declinat procurorilor craioveni la 30 mai. Motivul pentru care dosarul a fost declinat este, potrivit DIICOT, faptul că bunicul tinerei de 18 ani a fost sunat de persoane necunoscute, la data de 15 aprilie şi 19 aprilie a.c., spunându-i-se că nepoata sa a ajuns în Elveţia şi nu doreşte să se mai întoarcă acasă.
 
Abia la data de 6 iunie, procurorii au demarat cercetări asupra faptei (in rem) sub aspectul săvârşirii infracţiunii de trafic de persoane.
 
 
Redăm întregul comunicat al DIICOT:
 
„În data de 15.04.2019, lucrătorii Postului de Poliţie Dioşti au fost sesizaţi, prin plângere, de către o persoană de sex masculin, din comuna Dioşti, sat Radomir, jud. Dolj, cu privire la faptul că, nepoata sa, în vârstă de 18 ani, a plecat în mod voluntar de la domiciliul din comuna Dioşti către municipiul Caracal şi nu a mai revenit.
 
Prin ordonanţa din 18.04.2019, Secţia 4 Poliţie Rurală Coşoveni Postul de Poliţie Coşoveni a dispus începerea urmăriririi penale sub aspectul infracţiunii de lipsire de libertate în mod ilegal, prev. de art.205 alin.1 C.p.
 
Prin ordonanţa din 30.05.2019, Parchetul de pe lângă Judecătoria Craiova a dispus declinarea dosarului către D.I.I.C.O.T. - S.T. Craiova, în vederea efectuării de cercetări cu privire la infracţiunea de trafic de persoane, prev. de art.210 C.p. alin.1 lit. a C.p., având în vedere că bunicul fetei a fost contactat telefonic, în datele de 15.04.2019 şi 19.04.2019, de către persoane necunoscute, care i-au comunicat că aceasta nu mai doreşte să se întoarcă acasă, fiind pe teritoriul Elveţiei.
 
Prin ordonanţa din 06.06.2019 a Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Serviciul Teritorial Craiova s-a dispus începerea urmăririi penale in rem cu privire la infracţiunea de trafic de persoane, prev. de art.210 alin.1 lit. a C.p, raportat la împrejurările cauzei, la modul şi mijloacele de săvârşire, la datele personale ale victimei, la locul de unde fuseseră iniţiate apeluri telefonice către familia victimei considerându-se că sunt indicii temeinice de recrutare a victimei prin răpire/constrângere în scopul exploatării sexuale
 
 
La data de 26.07.2019,în baza art. 63 C.pr.pen. rap. la art. 43-45 C.pr.pen., cu aplic. art. 50 C.pr.pen. şi a art. 11 alin. 1 pct. 5 din O.U.G. 78/2016, Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism - Serviciul teritorial Craiova a solicitat Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt declinarea competenţei de soluţionare a cauzei penale înregistrată la această unitate de parchet în vederea reunirii la cauza penală ce are ca obiect infracţiunea de trafic de persoane, prev. de art.210 C.p. alin.1 lit. a C.p., având în vedere faptul că, din datele obţinute de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Caracal şi ulterior din surse publice, au rezultat indicii că între cauza penală înregistrată la Parchetul de pe lângă Tribunalul Olt şi cauza penală a Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Serviciul Teritorial Craiova există cazul de reunire prev. de art. 43 alin. 2 litera a C.pr.pen.
 
Astfel, s-a constatat acelaşi modus operandi (răpire a unei persoane de sex feminin tânără, pieton ce apela la serviciile automobiliştilor ocazionali, inclusiv apeluri telefonice adresate membrilor familiei victimei prin care s-a încercat liniştirea lor sau inducerea unei piste false),precum şi împrejurările de timp şi de loc.
 
Facem precizarea că în cauza înregistrată la Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Serviciul Teritorial Craiova au fost efectuate cercetări cu privire la faptă, iar din datele existente până în prezent nu a rezultat vreo bănuială rezonabilă cu privire la  identitatea făptuitorilor”.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: