Ce face un primar din Oltenia când satele lui sunt înglodate în sărăcie? Cumpără cort pentru nunţi de 120.000 de euro, deşi miri nu prea există

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cortul de nunţi a costat 120.000 de euro, iar banii pentru realizarea investiţiei sunt de la UE
Cortul de nunţi a costat 120.000 de euro, iar banii pentru realizarea investiţiei sunt de la UE

În comuna Grădinari din judeţul Olt a apărut peste noapte un cort de nunţi de toată frmuseţea. Edilul localităţii este mândru nevoie mare de noua investiţie în valoare de 120.000 de euro din fonduri europene. Primarul Mihai Ioana povesteşte că banii au fost obţinuţi prin intermediul unei asociaţii din Olt, iar ei au fost trecuţi ca beneficiari.

Oamenii din comuna Grădinari din Olt sunt recunoscuţi în zonă pentru legumele pe care le vând. Localnicii nu sunt de acord cu noua investiţie şi susţin sus şi tare că banii au fost cheltuiţi după bunul plac al primarului. 

„Cu 120.000 de euro putea să facă aici în zonă multe lucruri. Noi nu avem un centru de colectare al legumelor şi tot timpul suntem nevoiţi să ne vindem marfa pe un preţ de nimic sau să o aruncăm la gunoi din cauză că se strică. Majoritatea localnicilor muncesc zi şi nopate în solarii, iar nimeni nu are timp de nunţi. Nu înţeleg pentru ce a făcut acel cort la marginea localităţii. A avut patru evenimente în patru luni. Noi ne chinuim fiecare cum putem şi suntem vai de capul nostru. Asta este situaţia dacă nu avem un cuvânt de spus. Primarul a luat bani de la Uniunea Europeană pentru distracţii, iar pentru strictul ncesar al comunei niciodată. Cine să mai înţeleagă ce se întâmplă în România”, a povestit Elena Feraru, din localitatea Grădinari din Olt.

Oamenii ar vrea ca edilul să construiască în zonă un centru de colectare al legumelor

Cortul de nunţi a costat 120.000 de euro

Vrea să extindă afacerea

Primarul comunei Grădinari, Mihai Ioana, susţine că banii au fost luaţi prin intermediul Asociaţiei Tineri pentru Tineri din Olt, iar ei au fost trecuţi beneficiari. Cortul de nunţi a costat nici mai mult nici mai puţin de 120.000 de euro. Are 400 de metri pătraţi şi 300 de locuri, iar meniul porneşte de 90 de lei şi poate ajunge şi la 150 de lei. „Banii pe care i-am strâns din evenimentele pe care le-am organizat i-am pus deoparte. La anul vrea să accesez un alt proiect cu cofinaţare şi să deschid un restaurant, o spălătorie şi o pensiune agroturistică. Şi eu şi angajaţii suntem gata să stăm pe marginea piscinei să atragem turiştii”, a spus edilul Mihai Ioana.

Cortul a fost realizat cu bani de la Uniunea Europeană

Cortul de nunţi a costat 120.000 de euro

Oamenii din Grădinari au mai precizat că edilul ar trebui să acceseze fonduri pentru introducerea canalizării în comună. „Când plouă sau ninge la noi pe strazi este dezastru. 120.000 de euro ajungeau pentru realizarea canalizării în toată comuna. Dar, la noi ca la nimeni. Toţi primarii sunt hoţi. Pe toate uliţele sunt gropi şi nămoale. Pe cine interesează acest lucru? Edilul nostru şi-a făcut cort de nunţi să aibă unde să se distreze. Eu nu am mai fost la o petrcere de 10 ani. Stau toată ziua şi muncesc în solarăă să am ce să pun pe masă familiei”,a precizat Iulian Militaru.    
      
 Oamenii din Grădinari au declarat că în zona nu era nevoie de o astfel de investiţie     
 

Cortul de nunţi a costat 120.000 de euro
Slatina



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite