VIDEO Capacitate 2017. Rezolvarea subiectelor la Matematică la Evaluarea Naţională. Elev din Olt: „Cilindrul ne-a pus capac“

VIDEO Capacitate 2017. Rezolvarea subiectelor la Matematică la Evaluarea Naţională. Elev din Olt: „Cilindrul ne-a pus capac“

Candidaţii s-au consultat cu profesorii la ieşirea din sala de examen FOTO: Alina Mitran

Elevii n-au mai părut şi după a doua probă la fel de încrezători că vor primi o notă mare, răspunzând iniţial cu „a fost uşor“ întrebărilor părinţilor, dar  revenind atunci când au vorbit de subiectele de geometrie.

Ştiri pe aceeaşi temă

Candidaţii de la Evaluarea Naţională 2017 şi-au luat mai mult timp pentru rezolvarea subiectelor la cea de-a doua probă a examenului. La şcolile considerate de elită din Slatina candidaţii au ieşit de-abia după o oră şi jumătate de la primirea subiectelor, rezervându-şi timp şi pentru rezolvare, dar şi pentru verificare. Rezolvarea corectă o vedeţi AICI.

Răspunsurile date de aceştia părinţilor au pendulat între „a fost uşor, trecem, ce mai…“, şi „cilindrul ăsta ne-a pus capac“.
Profesorii care au aşteptat alături de părinţi, la fel de emoţionaţi ca şi aceştia, şi-au permis să considere subiectele accesibile, din ce reuşiseră să audă de la primii elevi ieşiţi din examen. „Eu la fata mea am aşteptat în casă, n-am putut să merg la şcoală, dar acum nu puteam să stau acasă“, le-a mărturisit părinţilor profesoara Graţiela Popa, de la Şcoala Gimnazială „Eugen Ionescu“ din Slatina. Elevii i-au confirmat, la ieşire, aşteptările, deşi verdictul final va fi nota.

Aşteptarea a fost lungă şi la Şcoala Gimnazială „Nicolae Iorga“, unde părinţii au „păzit“ de asemenea poarta şcolii. Primii elevi care au ieşit la finalul probei s-au consultat mai întâi între ei, înainte de a face previziuni în privinţa notei.


Emoţii mari şi la Colegiul Naţional Vocaţional „Nicolae Titulescu“ din Slatina, unde primii au părăsit sala de examen elevii care, recunosc, nu sunt „cei mai tari la matematică“, dar care speră într-o notă care să le permit admiterea la Arte sau la Pedagogic.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările