VIDEO Capacitate 2017. Rezolvarea subiectelor la Limba Română la Evaluarea Naţională. Candidaţii din Olt: „A fost mai uşor decât ne aşteptam“

Capacitate 2017. Rezolvarea subiectelor la Limba şi Literatura Română   

Emoţii mari, la prima probă a Evaluării Naţionale, însă elevii au ieşit din sălile de examen bucuroşi că subiectele au fost pe sufletul lor. „Uşor, foarte uşor, ce se putea mai frumos decât genul liric!“, a fost replica cel mai des auzită.

Ştiri pe aceeaşi temă

 

Părinţii au trăit emoţii greu de descris în cuvinte. Când, după o oră şi puţin de la începerea probei, primii elevi au ieşit din examen, emoţiile au devenit de nestăpânit, mămicile izbucnind în lacrimi. „A învăţat foarte mult, a repetat, e pregătit, asta ne spune şi doamna profeosară, dar nu pot să nu am emoţii“, se justifica, oarecum, o mamă, aşteptându-şi în continuare copilul să termine proba. „Recunosc, i-am spus să nu fie el primul care iese din sală, să nu se grăbească“, îşi explica acelaşi părinte, tot urmărind din priviri intrarea,  întârzierea copilului.

„A fost foarte simplu, am avut la comentariu opera lirică, poezia «Ploaia» de Magda Isanos, iar la compunere, o întâmplare reală sau imaginară petrecută la sport. Foarte simplu. Şi exerciţiile de gramatică au fost simple. Îmi doream, dar nu mă aşteptat la genul liric, pentru că a fost şi anul trecut.  Mă aştept la o notă de 9“, a spus primul elev care a terminat proba  la Colegiul Naţional Vocaţional „Nicolae Titulescu“ din Slatina, Gabriel Constantin Oprea. La foarte scurt timp l-au urmat şi alţi colegi care au terminat de soluţionat cerinţele în mai puţin de două ore.


Primul candidat care a părăsit centrul de examen C.N.V. „Nicolae Titulescu“ a răspuns întrebărilor părinţilor

Pentru că profesorii supraveghetori nu le-au mai permis să părăsească sala de concurs luând cu ei subiectele, primii care au ieşit din sală au fost nevoiţi să răspundă asaltului de întrebări venite din partea părinţilor. „N-a fost greu, fiţi fără grijă!“, au avut, tot ei, cuvinte de încurajare pentru toată lumea.

Aşteptare lungă pentru părinţi, la Şcoala Gimnazială „Eugen Ionescu“ din Slatina

„Ăsta e pericolul, pentru copiii bine pregătiţi în general, care caută acolo chichiţa, lor nu le vine să creadă că poate fi atât de simplu. Sper să nu greşească! Din grabă, altfel nu au motive“, a comentat o doamnă profesoară de limba română, venită în mijlocul părinţilor,  la Şcoala Gimnazială „Eugen Ionescu“ din Slatina.
„Au fost destul de uşoare, faţă de cum mă aşteptam eu. A fost chiar uşor. Să pice şi la olimpici (examenul de Evaluare Naţională, sesiunea specială pentru elevii care participă la competiţii internaţionale, care a avut loc săptămâna trecută – n.r.), dar şi  acum liric, nimeni nu se aştepta. Mă aştept la o notă peste 9,50. La matematică sper să fie puţin mai greu decât la română, astfel încât să se diferenţieze cumva elevii, dar nu mă aştept nici acolo la subiecte foarte grele“, a spus Denisa Dumitrache.


Elevii au confruntat răspunsurile lor cu indicaţiile profesorilor

Elevii au ieşit căutându-şi din priviri părinţii, dar şi profesorii, care să le spulbere temerile. Cu toţii sunt însă convinşi că, cel puţin luând în calcul nota de la limba română, au şanse mari să ocupe locul la liceul dorit. Cum ar fi trebuit rezolvate subiectele vedeţi AICI

Evaluarea Naţională va continua, miercuri, 21 iunie, cu proba scrisă la matematică. Pentru că în judeţul Olt nu se susţine probă la limba maternă, următorul termen în calendarul examenului este 26 iunie, când, până la ora 16,00, se vor afişa rezultatele înaintea contestaţiilor. Contestaţiile se pot depune în intervalul 16,00-20,00, tot în 26 iunie, iar rezultatele finale se vor publica în 30 iunie.

CITIŢI ŞI: Capacitate 2017. Subiectele la Limba Română la Evaluarea Naţională. Exerciţii accesibile, conform profesorilor

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările