Apa de la robinet ajunge la aproape 8 lei metrul cub: „Vă daţi seama că slătinenii ne opresc pe stradă şi ne dau în cap când or vedea proiectul ăsta?!“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Consilierii slătineni au aprobat în această după-amiază noi tarife pentru alimentarea cu apă, canalizare şi epurare, astfel că preţul creşte de la 6,22 lei/m.c în prezent, la 7,87 lei/m.c., motivaţia principală fiind clauza din contractul de finanţare a proiectului de modernizare a infrastructurii de apă şi apă uzată.


Slătinenii vor plăti, pentru apa pe care o consumă de astăzi, aproape 8 lei pentru fiecare metru cub, după ce aleşii lor au aprobat noi tarife pentru aprovizionarea cu apă, canalizare şi epurare. Hotărârea intră în vigoare de la aprobare, se mai spune în proiectul care a suscitat ceva discuţii, inutile, de altfel, proiectul fiind iniţiat de consilierul PSD Ion Vătrai şi susţinut de „maşina de vot“ a aceluiaşi partid.

„Noile tarife la serviciile publice de alimentare cu apă, canalizare şi epurare pentru municipiul Slatina se modifică după cum urmează:
1) apă - tarif pentru populaţie lei/mc(cu T.V.A.) - de la preţ vechi 3,04 lei la 3,55 lei preţ nou;
- tarif pentru restul utilizatorilor lei/mc(fără T.V.A.) - de la preţ vechi 2,45 lei la 2,86 lei preţ nou;
2) canalizare - tarif pentru populaţie lei/mc(cu T.V.A.) – de la preţ vechi 1,23 lei la 1,67 lei preţ nou;
- tarif pentru restul utilizatorilor lei/mc(fără T.V.A.) – de la preţ vechi 0,99 lei la 1,35 lei preţ nou;
3) epurare - tarif pentru populaţie lei/mc(cu T.V.A.) – de la preţ vechi 1,95 lei la 2,65 lei preţ nou;
- tarif pentru restul utilizatorilor lei/mc(fără T.V.A.) – de la preţ vechi 1,57 lei la 2,14 lei preţ nou. Noile tarife pentru canalizare şi epurare în municipiul Slatina vor intra în vigoare la data aprobării în Consiliul local
“, prevede proiectul, care se regăseşte, de altfel, pe site-ul oficial al Primăriei Slatina.

„Toată investiţia asta trebuia să ducă la o oarecare eficienţă“

De protestat n-au făcut-o decât consilierii PNL şi UNPR, fără ca părerea lor să conteze foarte mult. „Sunt de acord că poate calitatea apei a crescut, pierderile au scăzut, dar toată investiţia asta trebuia să ducă la o oarecare eficienţă. Am înţeles eu că până la finalizarea investiţiei trebuie să mergem cu tariful ăsta, după care nu ne mai spune nimeni cât mergem, cum să mergem. Vă daţi seama să slătinenii ne opresc pe stradă şi ne dau în cap când vor vedea proiectul ăsta?! Ei şi aşa erau nemulţumiţi cu preţul vechi. Atunci când s-a acceptat acest grafic chiar nu s-a putut face nimic, chiar să facem noi ce vor alţii, că sunt bani europeni?! Atâta ni s-a spus, de fiecare dată, că este clauză în contract. Chiar nu se putea face nimic?“ a intervenit consilierul PNL Ana Anghel.

Dumneavoastră ar trebui să ştiţi mai bine, n-aţi fost viceprimar când s-a semnat contractul?“, i-a replicat primarul interimar Emil Popa. Anghel i-a răspuns că de întrebat a întrebat, doar că cine putea să-i ofere răspunsuri - cu referire la Darius Vâlcov, primarul de la acel moment - n-a făcut-o.

Cert este că respectivele clauze au făcut ca numai din 2014 până acum preţul apei să crească aproape nesuportabil pentru populaţie, cu aproape 3 lei/metru cub, conform datelor de pe site-ul Companiei de Apă Olt (http://www.caolt.ro  secţiunea Informaţii Clienţi – Preţuri şi tarife, unde sunt redate şi preţurile din alte localităţi ale judeţului).

Slatina este municipiul cu unul dintre cele mai mari preţuri la apă din ţară, iar contracandidaţii primarului în funcţie la momentul alegerilor au avut dintotdeauna de câştigat procente bune susţinând că trebuie micşorate tarifele.

Slatina



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite