Alertă în Olt, în urma ploilor din ultimele zile. Drumuri, poduri şi terenuri agricole afectate în trei localităţi

Alertă în Olt, în urma ploilor din ultimele zile. Drumuri, poduri şi terenuri agricole afectate în trei localităţi

Pe câteva hectare de teren arabil din Pleşoiu apa bălteşte FOTO: ISU Olt

Drumuri comunale şi drumuri agricole sub ape, culturi inundate şi un pod afectat, aşa arată un prim bilanţ al ploilor căzute în ultimele zile în judeţul Olt.

Trei localităţi din Olt se confruntă cu probleme în urma cantităţilor mari de apă din ultimele zile, în condiţiile în care judeţul se află în continuare sub avertizare meteo.

„Din datele transmise de Comitetele Locale pentru Situaţii de Urgenţă, în urma precipitaţiilor din ultimele zile au fost afectate localităţile Sâmbureşti, Tătuleşti şi Pleşoiu.
În localitatea Tătuleşti, au fost afectate un pod, 1 kilometru de drum comunal şi 2.2 kilometri de străzi. În localitatea Pleşoiu, au fost afectate trei hectare de teren arabil şi două hectare de grâu, iar în localitatea Sâmbureşti au fost afectaţi circa 0.28 de kilometri de străzi“, a anunţat purtătorul de cuvânt al ISU Olt, Alin Băsăşteanu.

Judeţul Olt, reamintim, se află până joi, la ora 10.00, sub incidenţa unei atenţionări meteo Cod Galben de ploi, iar începând de joi, 18 martie, şi până sâmbătă, 20 martie, sub incidenţa unei informări meteo de precipitaţii. Sunt preconizate creşteri de debite şi niveluri, situaţia fiind monitorizată de Sistemul de Gospodărire a Apelor Olt şi de Comitetele Locale pentru Situaţii de Urgenţă, informaţiile de interes operativ fiind transmise către Centrul Operaţional Judeţean al ISU Olt, a mai transmis reprezentantul ISU Olt.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările