Simpozion la Sibiu pe tema prevenirii riscurilor în activităţile de mentenanţă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În cadrul Săptămânii europene pentru securitate şi sănătate în muncă, în perioada 19 – 20 octombrie 2010, a fost organizat la Sibiu un simpozion tehnico-ştiinţific cu tema: „Prevenirea riscurilor în activităţile de mentenanţă”.

CITEŞTE ŞI:

Directorul ITM Sibiu către firme: veniţi singure la control şi promitem să nu dăm amenzi!

UPDATE: Un ofiţer SRI reţinut alături de prim-procurorul Apostu din Sibiu

  Zeci de sibieni prinşi că muncesc la negru

La lucrările seminarului au participat, din partea Inspecţiei Muncii Bucureşti, inspectorul general de stat, directorul Direcţiei de Control Securitate şi Sănătate în Muncă, inspectori de muncă iar din partea celor 17 inspectorate teritoriale de muncă, invitate la Sibiu să prezinte lucrări pe tema menţionată, inspectorii şefi, inspectorii şefi adjuncţi SSM şi inspectori de muncă.

La simpozion a participat de asemenea o delegaţie din Ungaria, formată din: director regional relaţii de muncă, director regional securitate şi sănătate în muncă şi director adjunct securitate şi sănătate în muncă.

Pentru jurizarea celor 40 lucrări înscrise, a fost stabilită o comisie de evaluare, compusă din reprezentanţi AGIR şi ULBS.

La deschiderea simpozionului au participat ca invitaţi: subprefectul judeţului Sibiu, lideri a patru sindicate, reprezentanţi ai patronatelor dar şi ai serviciilor externe de prevenire şi protecţie.

Lucrările au fost deschise de către inspectorul şef al ITM Sibiu, Szombatfalvi-Török Francisc. Au mai luat cuvântul invitaţii din partea Instituţiei Prefectului, sindicatelor, patronatelor, precum şi ai delegaţiei din Ungaria.

În prima parte, inspectorul şef al ITM Sibiu a prezentat un material referitor la Activitatea ITM Sibiu în ultimii 5 ani. De asemenea, delegaţii din Ungaria au prezentat auditoriului câteva detalii privind procedurile de inspecţie din Ungaria, în cele două departamente, Relaţii de Muncă şi Securitate şi Sănătate în Muncă, cât şi aspecte privind medicina muncii. A fost subliniată importanţa unei colaborări între cele două state, în privinţa inspecţiei muncii, având în vedere creşterea din ultimul timp a numărului de agenţi economici români înregistraţi pe teritoriul Ungariei.

În continuare au fost prezentate în plen, 4 din lucrările înscrise la simpozion, după care lucrările s-au desfăşurat pe două secţiuni. În cursul zilei de miercuri au fost prezentate concluzii şi au avut loc discuţii libere unde s-au abordat o serie de subiecte de actualitate privind inspecţia muncii.
Cele 40 de lucrări prezentate în cadrul simpozionului au fost publicate în volumul „Prevenirea riscurilor în activităţile de mentenanţă (revizii, reparaţii şi curăţenie)”.

Click pe imaginea de mai jos pentru ultimele noutăţi de la Sibiu:

image
Sibiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite