Sibiu: Profesorii şi-au cerut drepturile în stradă

Sibiu: Profesorii şi-au cerut drepturile în stradă

Dascalii sunt hotărâţi să-şi continue protestele

Peste o sută de dascăli din Sibiu, membri ai sindicatului Cartel Alfa, au pichetat astăzi sediul Prefecturii Sibiu.

Ştiri pe aceeaşi temă

Înarmaţi cu fluiere, clopoţei şi trompete profesorii au creat un vacarm de nedescris pe cea mai circulată stradă din Sibiu. „45 la sută punctul de pensie”, „Nu pensiei la 65 de ani” şi „Stop şomajului”, au scandat aceştia. Marius Vingerzan, liderul Cartel Alfa Sibiu a declarat că principalele nemulţumiri ale dascălilor se referă la modul în care se aplică legea unică de salarizare, de faptul că le-au fost diminuate veniturilor. Doleanţele lor au ajuns la reprezentantul Prefecturii.

Protestele continuă

Potrivit reprezentanţilor Cartel Alfa Sibiu în cazul în care solicitările sindicaliştilor nu vor fi rezolvate favorabil, aceştia sunt dispuşi să îşi continue calendarul protestelor, urmând greva de avertisment şi apoi, dacă va fi cazul, greva generală. Protestatarii au blocat un sens de mers de pe şoseaua din faţa Prefecturii, mai multe echipaje de poliţişti dirijând traficul în zonă.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările