Fraţii Cioabă cer expertiză psihiatrică pentru împăratul romilor, Iulian Rădulescu. 40 de persoane ce ar fi denigrat casa regală, date în judecată

Fraţii Cioabă cer expertiză psihiatrică
pentru împăratul romilor, Iulian Rădulescu. 40 de persoane ce ar fi denigrat casa regală,
date în judecată

Fraţii Cioabă  FOTO: Adevărul

Daniel şi Dorin Cioabă au solicitat luni, 9 septembrie, efectuarea unei expertize psihiatrice de către împăratul Iulian Rădulescu pe motiv că acesta nu ar fi în deplinătatea facultăţilor mentale. Fraţii Cioabă mai vor ca persoanele care „au batjocorit numele lui Ioan şi Florin Cioabă“ să fie pedepsite.

Ştiri pe aceeaşi temă

Regele romilor din România, Daniel Cioabă, a solicitat, luni, 9 septembrie, la Sibiu, convocarea staborului romilor în faţa căruia a cerut excluderea, din rândul comunităţii, a autointitulatului împărat al romilor Iulian Rădulescu pe motiv că acesta nu ar fi în deplinătatea facultăţilor mentale.
Acesta a mai solicitat ca staborul să ceară o expertiză psihiatrică în cazul lui Iulian Rădulescu şi ca acesta să predea coroana imperială până la aflarea rezultatelor expertizei.

Staborul a dezbătut solicitarea într-o şedinţă cu uşile închise, iar la finalul acesteia au fost anunţate concluziile.

Potrivit regelui internaţional al romilor, Dorin Cioabă, comunitatea îi recomandă lui Iulian Rădulescu „să se prezinte la un examen psihiatric care să confirme sau să infirme dacă acesta este în deplinătatea facultăţilor mentale. Până atunci, acesta nu va mai avea voie să vorbească în numele comunităţilor de romi“.

Conform aceleiaşi surse, Ferdinand şi Dan Stănescu, lideri ai comunităţilor de romi din judeţul Argeş, au fost excluşi din rândurile comunităţii, ceea ce înseamnă că, potrivit lui Dorin Cioabă, aceştia nu vor lua parte la niciun eveniment, la nicio întrunire şi nu vor mai putea face declaraţii în numele niciunei comunităţi de romi.

Dorin Cioabă a mai spus că a pregătit peste 40 de chemări în judecată pentru „toţi cei care au batjocorit numele lui Ioan şi Florin Cioabă“. Infracţiunile de săvârşirea cărora sunt acuzaţi cei 40: calomnia şi denigrarea.

Potrivit aceleiaşi surse, printre cei chemaţi în judecată se numără şi autointitulatul împărat Iulian Rădulescu, Dan şi Ferdinand Stănescu, dar şi Ninel Potârcă, lider al romilor din judeţul Gorj şi fost candidat la funcţia de preşedinte al României, cercetat în prezent într-un dosar de evaziune fiscală în care prejudiciul estimat de anchetatori este de 2 milioane de euro.

„Mi-am angajat o armată de avocaţi. În următoarele zile vor fi toate chemările în judecată trimise şi înregistrate. Cerem să fie pedepsiţi conform legilor statului român. Nu avem nevoie de compensaţii băneşti“.

Dorin Cioabă mai spune că din staborul care a decis acestea fac parte reprezentanţii a 300.000-400.000 de romi din toate judeţele ţării.

Pe aceeaşi temă:

Urzeala tronurilor: cum s-au ales ţiganii cu doi regi

Florin Cioabă, fostul rege autoproclamat al romilor, a fost înmormântat vineri, la Sibiu. În aceeaşi zi, au fost încoronaţi, spre surprinderea tuturor, ambii fii ai defunctului: fiul cel mic a moştenit coroana tatălui, iar cel mare a fost înscăunat rege internaţional al romilor.

Deşi se vehiculase suma de 350.000 de dolari pentru serviciile medicale de care a beneficiat Florin Cioabă la spitalul din Antalya, fiul cel mic al acestuia ne-a declarat aseară că factura este de 22.000 de euro şi că va fi achitată integral de familie.

A început circul: „Ciobizarea” României

„Ani de zile s-a vorbit de «manelizare», de «otevizare», de «becalizare» în România. Acum, urmează o nouă acţiune, «ciobizarea»”, scrie profesorul de istorie Florin Olteanu, pe blogul său de pe adevarul.ro.

Ce s-a întâmplat cu inima „Regelui“

Florin Cioabă, autointitulat „Regele romilor“, a murit duminică în timp ce era internat într-un spital din Antalya, unde medicii îi montaseră, vineri, un dispozitiv care să-i ajute inima să pompeze sânge. Fostul ministru al Sănătăţii, profesorul Mircea Cinteză, a declarat pentru adevărul.ro că dispozitivul de asistare circulatorie, care i-a fost montat lui Cioabă, are rolul de a prelua o parte din funcţiile inimii pentru a o ajuta.

Cine a fost Florin Tănase Cioabă. Povestea de viaţă a celui autoproclamat „regele ţiganilor de pretutindeni“

Născut pe 17 noiembrie 1954, în oraşul Târgu Cărbuneşti, „Regele“ romilor Florin Cioabă s-a făcut remarcat prin demersuri pentru şcolarizarea membrilor comunităţii şi „pionieratul“, cel puţin declarativ, în schimbarea tradiţiei căsătoriilor la vârste fragede. Mediatizată a fost şi prietenia  acestuia cu familia preşedintelui Băsescu. Cioabă s-a autoproclamat „rege internaţional al ţiganilor de pretutindeni“ în 1997.

VIDEO Regele Cioabă, un gurmand recunoscut. Ospeţele de familie sunt celebre

Regele romilor, Florin Cioabă, a fost un gurmand recunoscut, iar ospeţele de familie de la casa Cioabă sunt celebre. Gurmand recunoscut, regele Florin Cioabaă a fost întotdeauna adeptul meselor mari, îmbelşugate, cu toţi membrii familiei, copii şi zeci de nepoţi şi strănepoţi.

Cum a primit mass media europeană vestea morţii lui Florin Cioabă

Interesul pentru cultura exotică a romilor a fost regăsit şi în articolele publicate de presa franceză, după ce un comunicat de presă al agenţiei AFP a anunţat decesul „regelui" autoproclamat al romilor, Florin Cioabă.

FOTO Florin Cioabă, un rege apropiat al familiei prezidenţiale

Regele autoproclamat al romilor, Florin Cioabă, a fost un apropiat al familiei Băsescu, el participând inclusiv la nunta mezinei preşedintelui, Elena Băsescu, alături de soţia şi de fiul său.

 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: