FOTO Relaxare în peisaj de poveste, la Bâlea Lac. Sute de turişti au urcat pe Transfăgărăşan în primul week-end de toamnă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Vremea a fost perfectă duminică la Bâlea Lac, în primul week-end de toamnă, aşa că sute de turişti au urcat la peste 2000 de metri altitudine pentru a se relaxa departe de atmosfera agitată a marilor oraşe.

Cele 12 grade din termometre au fost perfecte pentru iubitorii de excursii în inima naturii. În parcările de la Bâlea cu greu mai găseai un loc liber, iar turişti de toate vârstele admirau peisajul de poveste din inima munţilor Făgăraş. 

”De la Vâlcea venim, am avut liber şi am zis să ne mai delectăm şi noi un pic. E foarte frumos, ne place, e numai bine, nici prea frig nici prea cald”, a spus Veronica Bulcu, o turistă venită duminică la Bâlea Lac. 

Iubitorii de munte s-au plimbat pe malul lacului Bâlea, au aruncat monede în lac şi şi-au pus dorinţe iar cei mai curajoşi au încercat o experienţă inedită, cu tiroliana. 

”Venim din Bucureşti, am bătut un pic de drum dar a meritat. Îmi place locul şi am şi nişte rude în Sibiu, am venit şi o săptămână în concediu. E superb, peisajul e foarte frumos. În Bucureşti când am plecat erau în jur de 30 de grade, cu cele 12 grade de aici nu se compară, e superb”, a spus Elena Ştefănescu, o altă turistă.  

Pentru pofticioşi, excursia în inima muntelui este şi un prilej excelent de a-şi face aprovizionarea cu produse tradiţionale. Standurile producătorilor sunt pline de bunătăţi şi nu lipseşte bulzul făcut pe grătar, preparat tradiţional cu mămăligă fierbinte, brânză de burduf şi smântână. 

Preţurile sunt pentru toate buzunarele, şoriciul costă 5 lei 100 de grame, 50 de lei kilogramul, cârnaţii 40 de lei kilogramul, muşchiul 45 de lei kilogramul, caşcavalul afumat 40 de lei kilogramul, slănina 30 de lei kilogramul iar dulceţurile şi siropurile între 15 şi 20 de lei.

”Venim de la Hunedoara, suntem pentru prima oară aici şi este spectaculos, deosebit. Ştiam că ţara noastră are multe frumuseţi dar nu ne aşteptam să fie atât de deosebit. Îmi place muntele, apa, peisajele, absolut tot”, a spus Mariana Sălăgean, o altă turistă. 

Şi Alexandru Badiu, venit tocmai de la Constanţa, era fascinat de peisaj. ”Suntem de la Constanţa şi suntem într-un turneu, nu am venit direct, şi am poposit aici la nepoţi. E foarte frumos, e o minunăţie, şi aer curat în primul rând, mai frumos decât ne-a spus nepotul. Când am urcat am constatat încă o dată că avem o ţară minunată. La 12 grade e perfect pentru excursionişti, noi când am plecat de la Constanţa erau 26-27 de grade”, a spus Alexandru Badiu. 

Până la Bâlea Lac se mai poate merge cu maşina până la sfârşitul lunii octombrie, când Transfăgărăşanul se închide. Din noiembrie şi până la sfârşitul lunii iunie Transfăgărăşanul este închis iar de la Bâlea Cascadă la Bâlea Lac se poate urca doar cu telecabina. 

Vă mai recomandăm: 

FOTO Păltiniş la 120 de ani. Povestea vechii staţiuni montane săseşti Hohe Rinne

În decorul splendid al Munţilor Cindrel, în 1894 o asociaţie săsească pune bazele renumitei staţiuni montane româneşti Păltiniş. La mai bine de un secol de atunci, zona a rămas un adevărat rai al iubitorilor de drumeţii montane şi al pasionaţilor sporturilor de iarnă.

VIDEO FOTO Drumeţie în munţii Făgăraş. Peisaje de poveste şi casacada Şerbota, cea mai frumoasă din zona Făgăraşilor

Cu rucsacul în spate şi cu nelipsitul aparat de fotografiat Munţii Făgăraş vă aşteaptă cu peisaje de poveste, care încântă ochiul şi bucură sufletul. În campania „125 de locuri pentru care iubim România“, vă invităm la drum prin Făgăraş!

FOTO Vacanţă în colibe ciobăneşti. Relaxare în cel mai autentic stil românesc

La patru kilometri de Tilişca, un sat din Mărginimea Sibiului, în inima muntelui, câţiva ciobani autentici aşteaptă turişti pentru o vacanţă în colibe vechi de mai bine de 100 de ani, cu mâncare tradiţională de la stână.

Sibiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite