AJOFM Sibiu are un nou director. Florin Orlăţan, numit în funcţie chiar dacă este trimis în judecată într-un dosar având drept obiect infracţiuni de corupţie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Fost subprefect al Sibiului, Florin Orlăţan a fost numit în fruntea AJOFM Sibiu pe 12 martie. Asta, în condiţiile în care, pe 27 februarie, Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Alba Iulia a anunţat trimiterea sa în judecată pentru abuz în serviciu.

Numele lui Florin Orlăţan apare într-un dosar în care mai mulţi funcţionari de la Ocna Sibiului sunt acuzaţi de procurori ai Parchetului de pe lângă Curtea de Apel (PCA) Alba de conflict de interese şi abuz în serviciu. Fostul subprefect al Sibiului este acuzat de abuz în serviciu, potrivit procurorilor.

”Cu referire la infracţiunea de abuz în serviciu în varianta obţinerii pentru sine sau pentru altul a unui avantaj patrimonial, s-a reţinut că inculpaţii Ciocoiu Muntiu Constantin, Banciu Gheorghe, Orlăţan Florin şi Cristea Ioan în calitate de funcţionari publici în cadrul Consiliului Local Ocna Sibiului şi membri într-o comisie de licitaţie constituită la nivelul acestui consiliu, în vederea concesionării a şase parcele de teren proprietate publică, în perioada noiembrie - decembrie 2011, cu ştiinţă şi-au încălcat atribuţiile de serviciu privind desfăşurarea lucrărilor acestei comisii, cauzând astfel o vătămare intereselor legitime ale unuia dintre participanţii la licitaţie şi totodată obţinerea de către alţi doi participanţi a unor avantaje necuvenite”, se arată în comunicatul PCA Alba.

Pe 3 martie, dosarul în care Orlăţan apare ca inculpat alături de alte cinci persoane, dosar care are drept obiect infracţiuni de corupţie, a fost înregistrat pe rolul Judecătoriei Sibiu.

Orlăţan: “Se pot întâmpla multe”

Contactat de Adevărul pentru a oferi un punct de vedere, Florin Orlăţan a declarat că a fost numit la AJOFM pe 12 martie, că dosarul său “e doar într-o cameră preliminară” şi că ceea ce a fost la Ocna Sibiului nu are legătură cu activitatea sa de acum.

„Dosarul e doar într-o cameră preliminară în care se mai pot întâmpla multe. Întâmplarea cu ceea ce a fost la Ocna Sibiului nu are legătură cu activitatea mea de acum.

Acum procedura e cu totul altfel, aşa mi s-a explicat de către cei la care am apelat şi eu tocmai pentru reprezentare. E o procedură preliminară nouă, în două luni, cam aşa, s-ar putea ajunge efectiv în instanţă. Trebuie să treacă şi această fază de procedură preliminară, se pot întâmpla multe, asta au zis avocaţii, se pot întâmpla multe”, a declarat, pentru Adevărul, Florin Orlăţan.

Vă mai recomandăm: 

Sentinţă definitivă în dosarul incendierii clubului Liquid. Cinci ani de închisoare mai puţin pentru Sebastian Braiţ, unul dintre incendiatori  


Magistraţii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie au dat sentinţa definitivă în dosarul incendierii clubului Liquid, unul din cele mai cunoscute din Sibiu.

VIDEO Trei poliţişti sibieni au fost trimişi în judecată pentru luare de mită. Sunt acuzaţi că cereau de la şoferi bani, dar şi sticle de băutură

Trei poliţişti de la Poliţia Municipiului Sibiu, Biroul de Ordine Publică, sunt acuzaţi de săvârşirea, împreună, a aproape 150 de acte de luare de mită.

Pedeapsă cu închisoare aproape înjumătăţită pentru Alexandru Tancou, ofiţerul de la Crimă Organizată acuzat că  ar fi sprijinit traficanţii de etnobotanice

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a admis recursul declarat de Alexandru Tancou, după condamnarea iniţială pronunţată de Curtea de Apel Alba Iulia. Sentinţa este definitivă, iar condamnarea atrage automat excluderea ofiţerului din structurile poliţiei.

Sibiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite