650 de cetăţeni străini au rezidenţă la Satu Mare

Oficiul Român pentru Imigrări sărbătoreşte astăzi trei ani de la Înfiinţare. În evidenţele Oficiului pentru Imigrări Satu Mare figurează 650 de cetăţeni străini care beneficiază de un drept de rezidenţă.

Ştiri pe aceeaşi temă

284 provin din state terţe iar restul de 366 provin din ţările Uniunii Europene. Pe cetăţenii, majoritatea străinilor o reprezintă cetăţenii din Republica Moldova şi Italia. În prezent, în evidenţa serviciului se află 284 de cetăţeni străini din state terţe, care beneficiază de un drept de rezidenţă: 45 de străini cu rezidenţă permanentă, cinci străini cu rezidenţă temporară pentru studii, 179 străini cu rezidenţă temporară în scop de reîntregirea familiei, zece străini cu rezidenţă temporară pentru desfăşurarea de activităţi comerciale, doi străini cu rezidenţă temporară pentru activităţi umanitare/religioase, 17 străini cu rezidenţă temporară pentru angajare şi 26 de străini cu rezidenţă temporară în alte scopuri.

366 de străini din UE au rezidenţă la Satu Mare

Alţi 366 de străini din ţările Uniunii Europene au rezidenţă la Satu Mare. Cinci deţin rezidenţă permanentă, iar restuld e 361 sunt rezidenţi temporari. Majoritatea cetăţenilor U.E. o reprezintă cetăţenii italieni – 91, urmaţi de cetăţenii germani – 78 şi cei maghiari – 75.Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: