200.000 de lei este cauţiunea pentru care se discută eventuala punere în libertate a miliardului Liviu Florian din arest

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Miliardarul clujean, Liviu Florian, a cerut magistraţilor eliberare sub control judiciar şi contra unei cauţiuni. Mâine se va soluţiona cerea acestuia, în paralel cu audierea altor martori din celebrul dosar „Mită la Vama Halmeu”.

Liviu Florian a cerut magistraţilor sătmăreni să fie pus în libertate sub control judiciar, fiind dispus să plătească şi o cauţiune stabilită de instanţă. Astăzi, magistraţii de la Tribunalul Satu Mare au stabilit o cauţiune de 200.000 de lei, pe care dacă clujeanul o va achita, se pune în discuţie eliberarea lui. "Instanţa a stabilit cauţiunea, urmând ca inculpatul care a solicitat eliberarea sub control judiciar să achite suma, după care se va pune în discuţie eliberarea sa, însă plata cauţiunii nu oferă siguranţă că acesta se va şi elibera din arest", spune judecătorul Remus Nemeş, purtătorul de cuvânt al Tribunalului Satu Mare.

Marţi de la ora 10.00 magistraţii sătmăreni continuă audierile martorilor şi a părţilor implicate în celebrul dosar „Mită la Vama Halmeu”, în care sunt cercetaţi Nicoleta Dobrescu - fosta şefă a vămii Halmeu pentru dare şi luare de mită, respectiv miliardarul clujean Liviu Florian pentru luare de mită şi trafic de influenţă. În acelaşi dosar mai sunt judecaţi şi oamenii de afaceri Ion Savu şi un fost angajat al unui magazin Dutty Free, Ioan Romeo Niţu, precum şi alţi complici.
Astăzi se împlinesc cinci luni de la arestarea lui Liviu Florian, Ion Savu şi Ioan Romeo Niţu, timp în care ei au fost cercetaţi de Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA) şi trimişi în judecată pentru mai multe infracţiuni, cea mai mare şi importantă fiind traficul de influenţă.

Citeşte şi: Trei arestaţi în dosarul mitei pentru şefia vămii Halmeu - Vezi GALERIE FOTO si VIDEO
Lotul din dosarul „Mită la Vama Halmeu” a fost trimis în judecată. Vezi aici discuţiile telefonice pe subiectul mitei

Ce s-a întâmplat în urmă cu cinci luni

Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) - Serviciul Teritorial Oradea, au instrumentat un dosar în care un important om de afaceri din Cluj-Napoca, Liviu Florian a cerut şi primit de la inspectorul vamal, sătmăreanca Nicoleta Dobrescu, suma de 130.000 euro. În schimbul banilor, Liviu Florian i-a promis Nicoletei Dobrescu faptul că, în baza influenţei pe care o are asupra şefului Autorităţii Naţionale a Vămilor (ANV) - Radu Tudor Mărginean, o va delega în funcţia de şef al Biroului Vamal Halmeu (Satu Mare). Nicoleta Dobrescu i-a dat cei 130.000 de euro în mai multe tranşe, printr-un intermediar, Ion Savu. Omul de afaceri s-a ţinut de cuvânt până la un punct. Nicoleta Dobrescu a fost delegată în funcţia de şef al Biroului Vamal Halmeu, prin ordin al şefului ANV în data de 23 septembrie 2009. Ca să strângă banii, ea a apelat la cămătari şi la contrabandişti. Însă, în primăvara anului 2010, după încetarea delegării sale pe funcţia de şef de birou vamal, Nicoletei Dobrescu i s-a cerut 300.000 euro pentru o nouă delegare pentru aceeaşi funcţie. În cele din urmă, inspectorul vamal Nicoleta Dobrescu s-a autodenunţat la DNA.

Satu Mare



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite