VIDEO Ostrov, paradisul ascuns din mijlocul Dunării, cu cai sălbatici şi zeci de specii de plante şi animale

VIDEO Ostrov, paradisul
ascuns din mijlocul Dunării, cu cai sălbatici şi zeci de specii de plante şi
animale

FOTO Cosmin Tănase

Cosmin Tanasă, unul din bloggerii bănăţeni pasionaţi de turism, a realizat o prezentare video pentru promovarea uneia dintre cele mai interesante zone turistice din Caraş-Severin.

Ştiri pe aceeaşi temă

Este vorba despre Insula Ostrov, cu o suprafaţă de peste 300 de hectare, aflată în mijlocul Dunării, între Moldova Veche şi Moldova Nouă. Bloggerul bănăţean, realizator al proiectului Fantasticul Banat, spune că peticul de pământ dintre ape e un adevărat paradis ascuns, care aşteaptă să fie redescoperit şi îl recomandă celor care vor să viziteze ceva cu adevarat deosebit, în această vară.

Frumuseţea insulei este dată de biodiversitatea întâlnită aici, dar şi de faptul că este unul dintre puţinele locuri din ţară unde poţi să întâlneşti cai sălbatici.

Înconjurată de o zonă umedă de peste 1.600 de hectare, întreaga arie este declarată rezervaţie naturală, dispunând de o biodiversitate extraordinară, aici întâlnind specii deosebite de plante şi animale, inclusiv o colonie de circa 80 de cai sălbatici care cutreieră în voie şi reprezintă împreună cu Cazanele Dunării, una dintre cele mai atractive destinaţii a Parcului Naţional Porţile de Fier şi a Clisurii Dunării”, spune bloggerul bănăţean.

Pentru cei care doresc să viziteze această minunăţie a naturii, în sezonul de vară, se organizează croaziere din portul Moldova Veche. Tot pe acest traseu puteţi să vedeţi Hunca Mare, un impozant tumul funerar despre care legendele locale spun că ar fi mormântul marelui rege Attila, construit din punerea a câte un coif de pământ de fiecare dintre soldaţii săi.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: