Vicepreşedintele Consiliului Judeţean către jurnalistul pe care l-a agresat: "Dacă vrei război, atunci facem război!"

Vicepreşedintele Consiliului Judeţean către jurnalistul pe care l-a agresat:

Ghiorghioni l-a îmbrâncit pe jurnalistul Vali Popovici

Al doilea om în judeţ, aşa cum îi place să se laude, şi-a ieşit din fire la Adunarea Generală de la Composesoratul Bucova, al cărui preşedinte este şi ale cărui destine vrea să le conducă şi în următorii zece ani.

Ştiri pe aceeaşi temă

UPDATE Astăzi, ora 8.45

După ce a agresat un jurnalist înaintea Adunării Generale de la Composesoratul Bucova, Ionesie Ghiorghioni, vicepreşedintele Consiliului Judeţean Caraş-Severin, are o poziţie uluitoare. Acesta nu numai că nu recunoaşte că l-ar fi împins şi lovit pe reporterul Antena 1, în ciuda imaginilor filmate, dar lansează şi ameninţări. “Eu în viaţa mea nu am agresat pe nimeni. Dacă are curajul să spună aşa ceva eu o să aduc o sută de oameni din sală martori. Dacă vrea război, atunci facem război. Eu l-am invitat politicos să părăsească sala. În momentul în care s-a produs busculada la uşă, m-am dus şi eu, să-l protejez, nu să dau eu în el. Asta de unde au mai scos-o? A venit chemat de grupul de presiune”, se apără Ghiorighioni. Vali Popovici, jurnalistul care a căzut victimă ieşirii din minţi a vicelui Consiliului Judeţean, merge astăzi la Poliţie. “Voi depune o plânegere penală împotriva dumnealui pentru că este inadmisibil ce s-a întâmplat. Am mai fost agresat în timp ce-mi făceam meseria de fel de fel de infractori, dar nu mă gândeam niciodată că o să fiu lovit de al doilea om al judeţului”, a mărturisit reporterul.

UPDATE, ora 22.15

Vali Popovici, reporterul agresat de vicepreşedintele Consiliului Judeţean Caraş-Severin, Ionesie Ghiorghioni, se află la această oră la Spitalul Judeţean din Reşiţa unde i se acordă îngrijiri medicale. "Erau semnale de mai multă vreme că la Adunarea Generală de la Composesoratul Bucova vor fi discuţii şi tensiuni. Ca jurnalişti trebuia să ne facem datoria şi am mers acolo. Am văzut maşini de poliţie, maşini de jandarmi, vreo două firme de protecţie şi pază, ca într-o unitate militară. Vă daţi seama ce afaceri se învârt, ce sume sunt în joc, ce interese, dacă s-a ajuns până aici. Un domn de la firma de pază ne-a spus că vom fi lăsaţi să filmăm câteva secvenţe înainte de a începe şedinţa, urmând ca, la final, să obţinem detalii în cadrul unei conferinţe de presă", povesteşte jurnalistul de la Antena 1.

VIDEO Vezi aici cum îi dă afară pe jurnalişti Ionesie Ghirghioni

Reprezentanţii mass-media au fost invitaţi înăuntru, au luat câteva cadre, iar cineva din sală a propus ca presa să asiste la discuţii şi să fie supusă această problemă la vot. "Au început să apara vociferări, unuii pro, alţii contra, dar cel mai vehement la adresa presei a fost domnul Ghiorghioni, vicepreşedintele Consiliului Judeţean, cel mai important om de pe Valea Bistrei. Eram înăuntru cu încă trei colegi de-ai mei, ne-am retras deoparte şi, efectiv, nu am putut să ieşim pentru că s-au pus unii oameni în uşă, care vroiau să rămână presa în sală. Ceilalţi, vreo trei-patru persoane, cereau cu insistenţă să ieşim afară. Dar nu aveam pe unde, uşa era blocată. Noi am fost prinşi la mijloc. Atunci s-a dezlănţuit domnul Ghiorghioni", mărturiseşte Vali Popovici.


Ionesie Ghiorghioni nu a lăsat nici musca să intre fără acordul lui

Ghiorghioni şi-a ieşit din fire şi i-a îmins de la spate pe jurnalişti, iar la un moment dat gesturile sale au devenit violente. "Cred că avea şi spume la gură, avea faţa transfigurată, era deformat la faţă de o ură inexplicabilă, avea ochii ieşiţi din orbite, era roşu la faţă şi încerca să ne scoată afară. Dădea în mine, mă împingea puternic în umărul stâng. Am fost lovit în coaste, în abdomen, şi împins de dânsul exact cum dai în ceva care e blocat într-o uşă. Am simţit o durere foarte puternică în umărul drept, era un decor pe perete care mi-a intrat în umăr. La îndemnul domnului Ghiorghioni, alţi tineri, pe care îi văzusem mai devreme în uşa birtului de peste drum, au sărit la noi, la cameraman, inclusiv la mine, mi-au adresat injurii, m-au îmbrâncit. Am fost agresat atât fizic, cât şi verbal", afirmă Vali Popovici.

Mai grav este că nimeni nu a intervenit, deşi, această Adunare Generală a adunat mai multe forţe de ordine la Bucova ca niciodată. "Jandarmii au fost peste drum nu au sărit deşi erau la şase metri. "Am sunat la 112, au venit poliţiştii. Am avut palpitaţii, fibrilaţii, eu sunt cardiac şi am o vârstă. Mă dor abdomenul, umărul, coastele, mâna dreaptă, nu pot ridica o sticlă de apă minerală. Am luat nitroglicerină, un sedativ şi am mers la spital. Totul a fost dirijat de domnul Ghiorghioni şi totul a fost filmat. Voi face o plângere penală", adaugă jurnalistul. Cameramanul care filma totul a fost şi el ameninţat de apropiaţii domnului Ghiorghioni. 


Alegerile preşedintelui Composesoratului Bucova s-au desfăşurat într-o atmosferă foarte tensionată, presărată cu scene de violenţă, victime căzând reprezentanţii mass-media care au venit la faţa locului să relateze evenimentele incredibile. În faţa clădirii în care erau aşteptaţi cei aproximativ 250 de membri composesori au venit pentru a preîntâmpina evenimente neplăcute poliţişti, jandarmi şi bodyguarzi de la două firme de pază. În sală s-a intrat mai greu decât într-o unitate militară, după o verificare strictă a identităţii persoanelor aflate pe un tabel cu persoanele cu drept de vot.


Jurnaliştii au fost anunţaţi de unul dintre oamenii de ordine că pot intra în sala pentru a lua câteva imagini înainte de începerea şedinţei, dar nu pentru mai mult de două minute. În momentul în care preşedintele Ionesie Ghiorghioni i-a poftit pe reprezentanţii presei afară, mai mulţi oameni din sală au cerut să se supună la vot rămânerea presei pe toată durata şedinţei. Vicele Consiliului Judeţean a insistat ca presa să părăsească sala, s-a ridicat de la masă şi i-a direcţionat pe jurnalişti către uşă. Mai mulţi oameni din sală au blocat însă ieşirea, reporterii fiind prinşi la mijloc. În sprijinul lui Ghiorghioni au mai sărit câţiva apropiaţi şi s-au schimbat îmbrânceli, ameninţări şi chiar câteva lovituri. Vali Popovici, reporterul Antena 1 la Reşiţa, a fost împins în perete şi îmbrâncit chiar de preşedintele Consiliului Judeţean Caraş-Severin, Ionesie Ghiorghioni. Acestuia i s-a făcut rău şi în prezent se află la Spitalul Judeţean din Reşiţa. Înainte de asta a anunţat că a fost agresat prin apel la 112.

Vom reveni cu amănunte!

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările